DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
Mihovil procesija2U utorak 29. rujna u  Šibeniku je proslavljena svetkovina svetoga Mihovila, zaštitnika grada šibenika i Šibenske biskupije. Svečano euharistijsko  slavlje i procesiju ulicama grada predvodio je grdišćanski Hrvat, biskup Železnog, Egidije Živković.
Uz predvoditelja ovoga slavlja koncelebrirali su: predsjednik  HBK, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, dubrovački biskup Mate Uzinić, gospićko-senjski Mile Bogović, hvarsko-bračko-viški Slobodan Štambuk i domaći biskup Ante Ivas te mnogobrojni svećenici.
 
Na ovom slavlju sudjelovale su i naše sestre koje žive i djeluju u Šibenskoj biskupiji, a među odgojno- obrazovnim ustanovama bila su i djeca našega vrtića Brat sunce. Euharistijsko slavlje i procesiju, pjevanjem je uzveličao Mješoviti zbor katedrale svetoga Jakova i župe Gospe van grada kojima je ravnala prof. Jelena Mikulandra uz orguljašku pratnju Nikole Lovrića Caparina.
 
U prigodnoj propovijedi, biskup Živković progovorio je o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj i Europi. Pozvao je vjernike na intenzivan duhovni život te da  čuvaju zajedništvo. One koji imaju političku moć odlučivanja i upravljanja da dadnu veću važnost našim obiteljima, mladima i djeci. „Ne ugrožavajte slobodu misli i spriječite medijske klevete, podvale i podjele. Uključite se u promicanje solidarnosti prema onima koji žele u ovoj lijepoj zemlji živjeti, školovati se i raditi. Ne uskraćujte čovjeku dostojanstven život. Ujedinite svoje pameti, snage i glave. Zalažite se za trajne vrijednosti u gradu Šibeniku i Hrvatskom narodu. Prezentirajmo i unosimo svoje vrijednosti Europi jer i veliki mogu puno naučiti od malih,“ poručio je između ostaloga biskup Živković.
 
Tekst i foto: s. Jozepka Vukančić