DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
Podstrana vrticU našem DV „Brat Sunce“ proboravilo je dvadesetak odgojiteljica iz Češke u radosnom okruženju jednog prijepodnevnog radnog dana. Cilj posjeta bio je projekt kojeg je europska zajednica odobrila ovoj skupini odgojitelja.
 
Odgojiteljice iz Češke posjetile su nekoliko vrtića u Italiji i još nekim europskim zemljama. U našoj Republici Hrvatskoj  odabrale su naš DV „Brat Sunce“ u Podstrani i još jedan vrtić u gradu Splitu. Na početku druženja voditeljica vrtića s. Ljilja Stipić je pozdravila sve prisutne na ulazu u vrtić rekavši nekoliko rečenica o povijesti samog vrtića, o njegovu ustrojstvu i radu. S. Ljilja je još nadodala kako se vrtić nalazi kao odgojna ustanova u samostanu sestara Franjevki od Bezgrešne sa sjedištem u Šibeniku. Također je dodala da je jedna od karizmi sestara odgoj i obrazovanje djece predškolske dobi.
 
Potom su se odgojiteljice rasporedile po grupama u vrtiću. Tu smo izmjenjivali iskustva, napravili nekoliko aktivnosti sa djecom. Djeca su radosno dočekala nama drage gošće, uzbuđeno im recitirajuvši, pjevajući.Usput su iskoristili priliku  i postaviti nekoliko pitanja o njihovoj djeci u češkoj. Nakon predivnog druženja sa djecom, naše gošće smo počastili s kolačima, čajem, sokom i kavom što su pripremile vrijedne ruke naše kuharice s. Jelene Erak.
 
S. Tihoslava i s. Ljilja su potom naše gošće upoznale i sa još nekim prostorijama kuće kao što su samostanska kapela, kuhinja i sestrinska blagaonica. Pristigavši u kuhinju nastao je veliki pljesak kad su nam drage gošće ugledale kuharicu i sestre koje joj pomažu u kuhinji. U samostanskoj blagaonici predstojnica samostana s. Imelda Pešić je pozdravila sve prisutne udjelivši svakoj odgojiteljici sličicu utemeljiteljice reda naših sestara Majke Klare Žižić.
 
Na rastanku palo je i suza radosnica između nas i naših gošća..One su nas svesrdno pozvale da dodemo u njihovu zemlju. Hvala im! Mi se nadamo lijepoj suradnji kako smo i započeli!
 
Tihana Boban, odgojiteljica
 
{gallery}dogadjanja/2015-10-Podstrana-vrtic{/gallery}