DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
Sibenik jubilej03Uz proslavu svetkovine svetoga oca Franje, 4. listopada, u našoj kući matici u Šibeniku, naša je Družba imala trostruko više razloga za slavlje. Naime, s. Marija Mihalj i s. Bernarda Mihalj proslavile su dijamantni, a s. Blaga Vojković zlatni jubilej redovničkih zavjeta.
 
Svečano euharistijsko slavlje predvodio je don Mirko Mihalj a sestre uzveličale pjevanjem pod vodstvom s. Krešimire Banić. Ova svečanost okupila je sestre i iz drugih naših samostana i župa. Za svetkovinu su se sestre pripremale devetnicom, a slavljenice i jednodnevnom duhovnom obnovom pod vodstvom fra Josipa Klarića. 
 
Predvoditelj misnog slavlja, don Mirko Mihalj, u propovijedi je rekao kako danas živimo u vremenu zapuštenosti, sustavnog uništavanja svijeta vrijednosti. Ako se takav sustav uvuče u nas onda i mi nestajemo, postajemo razoreni. Svjetlo Evanđelja je svjetlo vjere. Evanđelje je uvijek onaj koji vidi, razmišlja, dijeli i gleda u trenutcima svoga života, svoje zajednice, zemlje i ovoga svijeta. Trebamo biti ljudi koji donose radost i ljepotu ovoga svijeta. To možemo samo kad smo maleni i neprimjetni.  Tada, breme zavjeta i zajedništva postaje lako i lijepo. Za vrijeme euharistijskoga slavlja sestre jubilarke su obnovile svoje redovničke zavjete.
 
Radosno i slavljeničko ozračje nastavljeno je samostanskoj blagovaonici. Vrhovna poglavarica s. Zdravka Gverić prigodnim riječima pozdravila je sve nazočne te se posebno obratila i čestitala jubilarkama. S. Barbra Čavlina priredila je vizualnu prezentaciju kojom je nazočne „provela“ kroz  život i rad naših slavljenica. 
 
Tekst i foto: S. Jozepka Vukančić