DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2015 10 primosten vrtic01Dane kruha i  zahvalnosti Bogu Stvoritelju za plodove zemlje u Dječjem vrtiću Brat Sunce u Primoštenu obilježili smo projektom "Od zrnja do kruha". U vrtiću smo kroz taj projekt nekoliko dana istraživali razne sjemenke, klasje i tako smo otkrivali i divili se  prirodi od Boga stvorenoj. 
 
Posjetili smo  primoštensku pekaru Jadran, upoznali se s procesom nastajanja kruha a u vrtiću i sami se okušali u izradi pekarskih proizvoda. Vrijedne ruke dječice uz pomoć nekoliko mama mijesile su tijesto, pravili razne oblike, te nestrpljivo čekali da se sva ta "neobična peciva" ispeku. To je bio veliki doživljaj za djecu, naravno, jer su to oni svojim ručicama radili i očima budno motrili. Peciva, pogačice, koje su djeca radila te kolače, razne oblike kruha vrijednih mama i baka izložili smo u vrtiću za blagoslov. Pošto  je bio i Dan jabuka pripremili smo i veliku košaru s jabukama za ovu svečanost. 
 
Rado nas je posjetio naš župnik don Jurica, koji je održao  blagoslov kruha, jabuka i ostalih slastica.  Za ovu svečanost djeca su sa svojim tetama Ružicom i Karmen za prisutne pripremila i prigodni program kojeg su mlađi izveli u pekarskim kapama a stariji  u primoštenskoj narodnoj 
 
I tako smo projektom "Od zrnja do kruha", uz molitvu zahvale Bogu Stvoritelju i blagoslov  slastica od brašna, kruha i jabuka, te simboličko blagovanje, djeci približili kruh kao izvor životne i duhovne snage i blagostanja.
 
Karmen Lušić