DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2015 10 Podstrana misijska01Misijska nedjelja u našoj župi Gospe od zdravlja u Podstrani, obilježena je  na sve tri mise prigodnim programom 18. listopada 2015. godine. Služeći se animacijskim materijalima koje je za ovu prigodu priredio i poslao Misijski ured iz Zagreba,
 
župljani su se pripremali molitvom krunice, euharistijskim  klanjanjem te posebno molitvom za misionare i misionarke. Za pojedine vjeronaučne grupe djece održane su kateheze. Posebno su bili aktivni članovi nove Misijske zajednice. Uredili su prostor ispred oltara velikom misijskom krunicom koju su sami izradili i ukrasili palmama. Misno slavlje uzveličali su svojim pjevanjem.  Molili su za cijeli svijet, a vidljivi simbol bili su pojasevi u boji svakog kontinenta.
 
Na kraju euharistijskog slavlja, dvije djevojčice odjevene u redovničku uniformu kakvu nose sestre misionarke ljubavi, dijelile su papiriće s imenima svih naših misionara i misionarki. Tako su vjernici mogli uzeti papirić s pojedinim imenom kako bi ih podržavali svojom molitvom.
 
s. Augustina Vukančić