DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
Remete karmel.hrU Duhovnom centru sv. Ivana od Križa u Zagrebu-Remete, kod otaca Karmelićana, započela je u petak, 24. listopada 2015. godine nova akademska godina dvogodišnjeg vikend studija „Teologija posvećenog života“ za drugu generaciju. 
 
Teologija posvećenog života (TPŽ) je studij inicijalne i permanentne formacije kroz sustavno istraživanje biblijsko-teoloških osnova posvećenog života, vodeći računa o povijesno-kulturalnim, psihosociološkim i pravnim aspektima s obzirom na uvjete u kojima se odvija pastoralna aktivnost Crkve i posvećenih osoba.
 
Cjelovit program održava se jednog vikenda (petak i subota) u mjesecu, tijekom dvije akademske godine (ukupno 14 vikenda). Upisati se može svaka osoba sa srednjom stručnom spremom otvorena osobnoj izgradnji. Studij je namijenjen redovnicama i redovnicima a mogu se pridružiti i sestre laikinje. U ovu generaciju upisalo se oko četrdeset studenata a među njima i tri naše sestre: Maksimilijana, Mira i Benedikta. Spoznaje i iskustvo koje će steći za vrijeme pohađanja Studija sigurno će im biti pomoć u produbljivanju vlastitog redovničkog identiteta, poziva i poslanja što ih je i motiviralo za upis.
 
S. Maksimilijana Šimac
 
Remete1