DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2015 12 Sibenik vjerouciteljiU kući matici Sestara franjevki od Bezgrješne u Šibeniku, 4. prosinca okupili su se djelatnici Katoličke osnovne škole na adventskoj duhovnu obnovu. Voditelj duhovne obnove je bio pater mr. sc. Arkadiusz  Krasicki, CSSP, studentski kapelan Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku. Susret je započeo motivirajućim uvodnim predavanjemo Božjem milosrđu,
 
u kojem je pater Arek naglasio važnost i spremnost svakoga od nas na susret i život u Kristu i s Kristom. Čeznemo li i mi za Kristom kao što su čeznuli kršćani u prvim vremenima Crkve? Želimo li žarko  susret  u euharistiji, sakramentima, siromasima…? Duhovna obnova je nastavljena euharistijskim slavljem i klanjanjem u kojem je glavnu okosnicu i temu susreta nosio evanđeoski tekst o susretu Isusa i slijepca Bartimeja. Bartimej je slijepac, baca ogrtač, trči u susret Isusu jer vjeruje. Iskustvo sljepoće imala je i Marija Magdalena koja u prvom susretu s uskrslim Isusom nije prepoznala Isusa. Grijeh u nama posljedica je prvog grijeha, zamračuje nam pogled i onemogućuje čistoću srca i ljepotu ljubavi, ali Bog milosrđa koji nas bezrezervno voli i prašta, daje nam mogućnost i neprestani poticaj za uvijek novi korak i uvijek novi pokušaj naprijed. Bog nam nudi život u izobilju, puninu radosti. U ovoj Godini milosrđa koju je proglasio papa Franjo, probajmo biti kao Isus, praštajmo i budimo zahvalni Stvoritelju i stvorenjima na svemu što smo primili, poručio je pater Arek. 
 
U mirnom, skladnom  i radosnom slavlju sv. Mise moglo se doživjeti ljepotu i mir koju daje Gospodin i Životvorac. Dublje proživljavanje Riječi Božje, izrečene tijekom sv. Mise,  nastavilo se na klanjanju u radosnoj pjesmi, molitvi i tišini. Neka Gospodin  svojom Riječi natopi srca svakoga koji želi biti u relaciji s njim i neka se to ponavlja svakoga novog dana u životu kojega dijelimo sa svojom obitelji, djecom i roditeljima u školi, kolegicama i kolegama na radnom mjestu i u svim manje i više važnim susretima života, zaključio je pater Arek. 
 
s. Jakica Vuco