DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2015 12 Sibenik tribinaViše od 220 mladih Šibenske biskupije sudjelovalo je u subotu 5. prosinca na Adventskoj tribini za mlade koju su organizirali Katehetski ured Šibenske biskupije i Družba sestara franjevki od Bezgrješne. Gost tribine bio je glazbenik Rafael Dropulić.
 
Rafo je, u programu kojega je koncipirala i vodila s. Renata Azinović, na svoj specifičan i živopisan način progovorio o ispraznosti slave koju je doživio te iskustvu vjere koja je tako snažno počela obasjavati njegov život i u čijem je svjetlu pronašao smisao i svrhu života. Poseban je naglasak stavio na važnost molitve, posta i sakramenta ispovijedi kao i vrijednost svećenika. "Molite za svoga svećenika. Radujte se svome svećeniku. Kad idete na ispovijed zahvalite Bogu jer vas tamo s druge strane čeka svećenik koji će vas odriješiti vaših grijeha i pomiriti vas s Bogom. Kad vam je neugodno, mislite na to da iza svećenika u ispovjedaonici stoji Bog i baš one najteže grijehe recite prve", bio je konkretan Rafo.
 
Program je bio popraćen video-isječcima koji su vratili poglede prisutnih na Rafine dane slave, ali i usmjerili ih na ono što Rafo danas radi. Na koncu tribine, Rafo je odgovarao na pitanja mladih i zajedno s njima zapjevao pjesmu Rajska Djevo.