DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2015 12 Bezgresna vitrajDrage sestre!
 
I ove godine s radošću očekujemo proslavu svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u kojoj naša Družba ima svoj uzor i putokaz u nasljedovanju Isusa Krista. S Marijom smo započeli milosno vrijeme došašća, vrijeme bdijenja, čekanja, posebno vrijeme slušanja Božje riječi, osobne i zajedničke molitve, odricanja i odluka koji otvaraju vrata Isusu koji dolazi.
 
Ovo su dani koji nas potiču na razmišljanje o ljubavi nebeskog Oca prema Mariji i čovječanstvu - Ljubavi koja je htijela da ona jedina Bezgriješna bude majka, svetohranište utjelovljenoj Riječi Božjoj - Isusu koji je došao i iznova dolazi u ovaj svijet. O Marijinoj ljepoti i uzvišenosti sv. Antun ističe da je Isus Krist, njezin Sin "htio da ona bude ljepša od svih smrtnika, svetija od svih svetaca... Bog ju je uresio svim milostima i svim blagoslovima... Zbog svoje duboke poniznosti i zbog neokaljanog ljiljana djevičanstva zaslužila je začeti i roditi Sina Božjega." (Sv. Antun, Govori). Zato, Marija postavši Majkom Božjom zahvalno kliče Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu mome Spasitelju (Lk 1, 46-47). 
 
Drage sestre, stanimo pred likom Bezgrješne moleći da nam pomogne slijediti primjer njezine poniznosti, zahvalnosti i vjernosti Bogu u svim situacijama svagdašnjeg života. Njezinu zagovoru povjerimo sebe, sve nakane i potrebe Družbe, radosti, tjeskobe i potrebe naših obitelji i svih ljudi.  
 
Slaveći blagdan Bezgrješne u svim našim zajednicama, pridružimo se duhom i molitvom svečanosti misnog slavlja kojim će Papa Franjo ovog dana otvoriti Izvanredni jubilej milosrđa za cijelu Crkvu. Sveta Godina Božjeg milosrđa posebno je vrijeme milosti, obraćenja i duhovne obnove. Sveti Otac u Buli „Misericordiae vultus" (Lice milosrđa) ističe da je Krist "lice milosrđa nebeskoga Oca." Milosrđe je "izvor radosti, vedrine i mira" i "uvjet našega spasenja." (br. 1-2) 
 
Na početku jubilarne godine, pozvane smo slijediti poticaje i poruke Svetog Oca da u duhu jubilejskoga gesla "Milosrdni poput Oca" (Lk 6,36) na nov način svjedočimo da Krist rođen od Djevice Marije svojim riječima i djelima trajno objavljuje puninu Božje ljubavi i milosrđa prema svakom čovjeku. 
 
Neka nam Bezgrješna Djevica i Majka puna milosti i milosrđa pomogne da se lice milosrdnog Oca uvijek prepoznaje na našem licu, u našoj međusobnoj ljubavi i praštanju.    
 
Drage sestre! Svakoj osobno i svim zajednicama naše Družbe izražavam najsrdačnije čestitke i pozdrave za svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.
 
Vaša
 
s. Zdravka Gverić 
vrhovna poglavarica