DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2015 12 Podstrana BezgresnaMoleći devetnicu sestarskoj zajednici u Podstrani, započeli smo duhovnu pripremu za svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije pod čijim se okriljem nalazi naša zajednica. Na sam dan svetkovine svečanu svetu Misu slavili smo u 18h u našoj samostanskoj kapeli. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Ante Knežević
(prior oca karmelićana sa Šina), uz koncelebraciju mjesnog župnika don Ivice Barišića, vojnog kapelana splitsko-makarske nadbiskupije na Dračevcu don Branimira Prolića, našeg susjednog župnika don Ante Vrankovića, župnika "Gospe u Siti" u Strožancu te našeg ispovjednika fra Bože Lovrića.
 
U svojoj homiliji fra Ante nas je potakao na razmišljanje o Mariji kao Bezgrešnom začeću koje ne treba miješati s Marijinim djevičanskim začećem Isusa. Papa Pio IX., ističe fra Ante, je 1854 g. Proglasio da je Marija od svog začeća, jedina od Adama i Eve, bila izuzeta ljage od istočnog grijeha. Ta dogma nema izričitog biblijskog temelja, ali je uklopljena u vrlo staru tradiciju. Kad se Djevica, nadalje ističe fra Ante, ukazala Bernardici u Lourdesu  predstavila se: "Ja sam Bezgrešno začeće!"
 
Važnost Marijine prisutnosti u našem životu je od velikog značenja. Mi po Mariji dolazimo njenom sinu Isusu. Fra Ante je istaknuo Marijinu jednostavnost, skromnost i poniznost. U tom duhu je čestitao našim sestrama jubilarkama na njihovom služenju poput Marije u redovničkom životu. 
Naše slavlje nastavili smo kog zajedničkog stola u našoj sestarskoj blagovaoni. Svoju čestitku našim jubilarkama uputila je i naša Vrhovna poglavarica s. Zdravka Gverić, koju donosimo u cijelosti:
 
„Drage naše sestre jubilarke: Marijana Akrap, Nives Vrdoljak, Angelika Vuković, Snježana Banić! Prigodom slavlja zlatnoga jubileja - 50. obljetnice Vašega života po redovničkim zavjetima u našoj Družbi, s Vama se danas radujemo i izražavamo najsrdačnije čestitke i molitve pred Bogom!
 
Zahvaljujemo Bogu i Bezgrješnoj Djevici Mariji za dar Vašega života, za predano i vjerno služenje Gospodinu u svim prilikama i kušnjama u povjerenim poslovima i službama u našoj Družbi i među ljudima kojima ste poslane. Vaš svakodnevni život i rad neka i dalje ispunja molitva i velikodušna ljubav prema Bogu, sestrama i svim ljudima.  
 
Molimo Gospodina da Vam udijeli dobro zdravlje i duhovnu snagu kako biste nastavile ići za Isusom po primjeru Bezgrješne Djevice, sv. Oca Franje i službenice Božje naše Majke Klare!“                                                             
S. Imelda Pešić