DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2015 12 Zagreb NikolaMjesec prosinac je mjesec ljubavi, druženja, darivanja i prije svega, veselog iščekivanja Božića, Isusova rođenja. Tako smo se i mi u vrtiću „Brat Sunce“ u Zagrebu, kao i svake godine, uoči prve adventske nedjelje, okupili na adventskoj radionici.

Na početku nas je pozdravila s. Julijana i, zajedno s drugim odgojiteljicama i mamom Mandom Puškarić, tekstom o adventskim svijećama koje simboliziraju mir, ljubav, povjerenje i nadu, uvela u ozračje adventa. Izrađivali smo vjenčiće i kreativnosti stvarno nije nedostajalo.

Jedan od zasigurno najdražih i nezaobilaznih gostiju je sveti Nikola. Svake godine djeca pripreme veliku svečanost kako bi što ljepše dočekali omiljenog sveca. No ove godine, sveti Nikola je odlučio iznenaditi dječicu i došao im rano, odmah poslije doručka. Čuo je da su bili jako dobri, a isto tako je čuo što im je donio kod kuće, kako im je stavio i pored čizmice, a nekima  je malo i porušio čizme… U svakom slučaju, veselje bez granica… Sveti Nikola  je darivao nas, a onda smo i mi odlučili darivati druge. Ove godine smo odlučili napraviti nešto lijepo za one koji imaju malo manje nego mi. Jedan humanitarni program za korisnike Caritasa koji će se održati u Kinoteci 21. 12. 2015. u 18 sati. Svi ste pozvani! Radosno Vas čekamo! Dođite vidjeti što sve mogu  mala srca!
 
Odgojiteljica Ana Vermeš