DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2015 12 Sibenik LidijaUred za liturgiju naše Šibenske biskupije organizira svake godine u adventu razna događanja u našoj prvostolnici. Jedan u nizu lijepih događanja je i večer u katedrali kada  djeca  iz raznih  župa naše biskupije sa svojim voditeljima Dječjih crkvenih zborova sudjeluju na koncertu pod nazivom: Djeca pjevaju adventu.
 
Za tu prigodu voditelji imaju zadatak uvježbati sa djecom po jednu popjevku Majci Božjoj u čast, te jednu adventsku popjevku. Na tom susretu i ove godine sudjelovao je i naš Dječji zbor sv. Križa po vodstvom naše s. Lidije Grgat. Za tu prigodu s. Lidija je skladala vrlo veselu antifonu: Rosite nebesa, te popjevku: Rajska kruno od autora Fra Tomislava Polovića. U obje skladbe koje su vrlo profesionalno uvježbane izmjenjivali su se naši daroviti solisti i raspjevani zbor. 
 
U jubilarnoj desetoj obljetnici koncerta: Djeca pjevaju adventu, svi su nazočni Dječji zborovi dobili zahvalnicu. 
 
Na kraju svih izvedbi u katedralu je unio Betlehemsko svjetlo Ivan Skočić, predstavnik Zdruga katoličkih skauta Šibenske biskupije i  predao ga našem Ocu biskupu  Anti Ivasu koji je vrlo lijepo i djeci pristupačno objasnio što to Svjetlo – Krist, znači za naš vjernički  hod kroz život. Otac biskup je podjelio svakom predstavniku zbora Betlehemsko svjetlo koje smo i mi donijeli u našu župu. Otac biskup  nije krio zadovoljstvo zbog nazočnosti velikog broja djece, koja su bila vesela i razdragana. Svi su se oni trudili da što bolje prezentiraju župu iz koje dolaze. U tom zanosu hladnoća ih nije ometala. 
  
Bogu hvala za ovo lijepo iskustvo. Veliko hvala i našem župniku što nam je omogućio zajednički prijevoz. Hvala našim roditeljima koji su nas podržavali u katedrali.
 
Jedna sudionica