DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2015 12 Bozic webU ovom je ljubav: ne da smo mi ljubili Boga,
nego - on je ljubio nas i poslao Sina svoga kao pomirnicu za grijehe naše. (1 Iv 4,10)  
 
Božić je slavljenje utjelovljenog Boga - Isusa rođenog od Djevice Marije u kojem nam nebeski Otac uvijek iznova otkriva puninu svoje ljubavi i milosrđa.
 
Bog nas tako ljubi da je poslao Sina svoga kao pomirnicu za grijehe naše. Božić je razlog istinske radosti jer Isus je Bog među nama, on je slika Boga nevidljivoga. O svojoj istobitnosti s Ocem Isus govori: "Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni ." (Iv 14, 11).   
 
Ovaj Božić slavimo u duhu izvanredne Godine Božjega milosrđa koju je papa Franjo svečano otvorio na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM, 8. prosinca ove godine. Ova milosna godina u koju smo ušli kroz vrata naših katedrala znak su otvorenog Božjeg srca punog ljubavi, milosrđa i praštanja za sve ljude. Potrebno nam je svakog dana usmjeriti pogled prema licu Milosrdnog Isusa, razmatrati Njegove riječi i djela koja su sva u znaku milosrdne ljubavi prema grješnicima, siromašnima, isključenima, bolesnima i svima koji trpe.   
 
Drage sestre! Ovo je tenutak kad nas Crkva poziva i očekuje da u sadašnjem vremenu nesigurnosti, nepravdi i patnje mnogih ljudi svojim navještanjem i svjedočenjem Božjeg milosrđa damo doprinos u izgradnji boljeg svijeta. Dozvolimo Isusu koji nam ususret dolazi da nas ispuni svojim milosrđem da budemo milosrdne i budemo znak Njegove blizine, nesebične ljubavi i praštanja prema svakoj sestri, Zajednici i ljudima koji očekuju našu duhovnu i materijalnu pomoć. 
 
 
Neka nas Godina milosrđa potakne da iz naših misli i riječi uklonimo osuđivanje, ljubomoru, zavist, ogovaranje, pristranost i sve što je oprečno Božjem milosrđu.  
 
U svetim Božićnim danima i cijeloj godini neka nas nadahnjuje otajstvo Isusova rođenja u kojem otkrivamo lice milosrđa nebeskoga Oca. Neka Božansko Dijete ispuni naše srce svojom ljubavlju, mirom i radošću. U svakodnevnim molitvama molimo za obraćenje cijelog svijeta, za potrebe svete Crkve, naših obitelji i cijele Domovine.   
 
RADOSTAN BOŽIĆ I BLAGOSLOVLJENU NOVU 2016. GODINU!
 
Svim sestrama i čitateljima našega mrežnoga portala želi
 
s. Zdravka Gverić, vrhovna poglavarica