DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2015 12 Podstrana TrogirProšlog tjedna jedna skupina djece sa svojim roditeljima i odgojiteljicama posjetila je Dom starih i nemoćnih  grada Trogira. U iščekivanju kad  da krenemo djeca su bila jako uzbuđena noseći kolače koje su izradili sa svojim roditeljima kao dar za naše starce.
 
Kad smo stigli u starački dom dočekala nas je ravnateljica Jakica Šimić i socijalna radnica. Oni su u dnevnom boravku pripremili svoje štićenike da stižu djeca koja im žele čestitati Božić kroz svoj kratki program  pjesme i plesa.
 
Ugledavši djecu na ulaznim vratima nastala je opća radost staraca koja su djecu pozdravila sa velikim pljeskom a to je izmamilo suze nama odgojiteljima i roditeljima. Kad su djeca završila sa svojim programom nastupilo je nekoliko staraca sa svojim izvedbama pjevajući božićne pjesme skupa s  djecom. Potom je uslijedilo čašćenje kolačima. Djeca su radosno hodala noseći kolače između staraca nudeći ih:"Uzmite, to smo mi radili".
 
Tada je većina nas u svom srcu osjetila što smo kasnije i komentirali u razgovoru: „To je Božić“! Potom smo posjetili i one najnemoćnije koji su vezani za bolesničku postelju. Nakon toga  socijalna radnica nas je odvela do radionice u kojoj starci izrađuju različite prigodne nakite. Tu su i oni za nas sve pripremili malu okrepu. 
 
Za ovu prigodu lijepog iskustva i druženja zahvaljujemo našoj s.Imeldi koja je dugi niz godina radila upravo u ovom domu!
                              
Odgojiteljica Tihana Boban