DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 1 Pozega GPZSlavlje završetka Godine posvećenog života za Požešku biskupiju održano je u nedjelju, 31. siječnja 2016. godine u Požegi. Bilo je to ujedno hodočašće redovnika i redovnica u Katedralu prigodom Izvanrednog jubileja milosrđa.
 
Redovnici i redovnice pod vodstvom njihova povjerenika fra Milana Krište najprije su se okupili u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog Doma, gdje im je s. Valerija Kovač s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održala izlaganje o aktualnosti zavjeta danas. 
 
Uslijedilo je pokorničko bogoslužje s prigodom za osobnu ispovijed u crkvi sv. Lovre. Vrhunac slavlja bila je sveta misa koju je u Katedrali predvodio biskup Antun Škvorčević. Redovnici i drugi svećenici te redovnice u procesiji na čelu s biskupom prošli su kroz katedralna sveta vrata. Na početku  slavlja biskup  je pozdravio okupljene Bogu posvećene osobe te sve nazočne, rekavši da je znakovito da su večeras ulazeći u Katedralu prošli kroz Sveta Vrata na kraju Godine posvećenog života, koja završava prekosutra, na blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu, kako bi se po jubilejskom oprostu uključili u duhovni dinamizam Godine milosrđa. Pozvao ih je da zahvale Bogu za dobro koje su primili tijekom Godine posvećenog života i mole za vjernost svetim zavjetima. 
 
U homiliji biskup je podsjetio na svrhu i smisao Godine posvećenog života, kako ju je zamislio papa Franjo: sa zahvalnošću se sjetiti prošlosti, sa strašću živjeti sadašnjost, u nadi prihvatiti budućnost. (pozeska-biskupija.com)