DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 2 Sibenik klanjanjeVikend prije IV. korizmene nedjelje predložen je od pape Franje kao posebno molitveno vrijeme „24 sata za Gospodina“. Nositelj ove inicijative je Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije. Kap u mnoštvu različitih programa i događaja održanih po cijelom svijetu,  ova korizmena inicijativa ostvarena je i u šibenskoj katedrali sv. Jakova, u petak 4. i subotu 5. ožujka 2016.
Inicijativa je započela u petak pobožnošću križnog puta kojeg su uz katedralnog župnik don Krešimira Matešu predvodili vjeroučenici polaznici župne kateheze uz nazočnost Žudija – čuvara Božjeg groba, nastavljeno je euharistijskim slavljem i pjevanim Povečerjem te zajedničkih i pojedinačnim euharistijskim klanjanjem u kojem su posebno sudjelovali bračni parovi. Cijelu večer bila je mogućnost sv. ispovijedi. 
 
U subotu ujutro je nastavljeno molitvom Jutarnje Božanskog časoslova, jutarnjim euharistijskim slavljem, molitvenim susretom krizmanika šibenskog dekanata i euharistijskim klanjanjem do večernjih sati te pokorničkim bogoslužjem koje je predvodio mons. Ante Ivas.
Tijekom raznolikog programa svoj sat euharistijskog klanjanja predvodile su redovnice više zajednica koje djeluju u gradu Šibeniku, uz okupljene vjernike i o. biskupa. Klanjanje je pripremila s. Renata Azinović.  Razmatrajući Božje milosrđe okupljene sestre su molile i krunicu Božanskog milosrđa uključivši u molitvu sve potrebe svojih zajednica, biskupije i Crkve. 
 
S. Mandica Starčević