DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 3 Primosten JosipDana 19. ožujka 2016. g., na  svetkovinu Svetog  Josipa, u našoj župnoj crkvi, proslavljen je Dan očeva, Svetom misom i  prigodnim programom kojeg su izveli roditelji i djeca našeg dječjeg vrtića Brat Sunce. 
 
U pripremljenom programu zamišljenom kao razgovor Svetog Josipa i novinarke, doznajemo puno o Josipovom životu. Sveti Josip zaštitnik je obitelji i primjer brižnoga i dobrog  oca. Njemu je Bog povjerio brigu za Mariju i Isusa. Kao muškarac smatran je glavom obitelji, ali  Josip je u svojoj kući igrao sasvim sporednu ulogu – bio je „najmanji“, brižan, tih i nenametljiv. No, u duši je osjećao da ga je Bog odredio za nešto posebno i veliko te je  do kraja povjerovao Bogu i prihvatio biti žrtva da se izvrši Božji plan za ljudsko spasenje. Upravo se zato na ovu svetkovinu obilježava Dan očeva, a Svetog Josipa se posebno štuje kao zaštitnika cijele Crkve. 
 
Svetog Josipa u njegovoj priči pratila su djeca, koja su sa nekoliko veselih pjesama i plesom izrazila zahvalnost svojim tatama i čestitali im njihov dan. Dječji glasovi veselo su odjekivali crkvom i svim tatama učinili ovaj dan nezaboravnim. 
 
Velika pohvala ide svoj djeci koja su uložila puno truda zajedno sa svojim odgajateljicama, časnom Ružicom i tetom Karmen. 
 
Tekst: V. J. Bakotić
Foto: Ante Žarkov