DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 3 UskrsIsus je uskrsnuo! XV. postaja križnoga puta u samostanskoj kapelici u Zagrebu
 
Korizmeno vrijeme u Godini milosrđa uvelo nas je u ozbiljno promišljanje Božje riječi, koja poziva na osobno obraćenje, intenzivniju molitvu, post i vršenje duhovnih i tjelesnih djela milosrđa prema bližnjima. Papina bula Lice milosrđa poziv je da korizmu i cijelu Jubilarnu godinu živimo u svjetlu Kristovih riječi: "Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan" (Lk 6, 36), jer je milosrđe uvjet za ulazak u Božje kraljevstvo.
 
Razmatranjem otajstva Božjeg milosrđa iznova otkrivamo da nam Bog ususret dolazi po Kristu u kojem je punina Božje ljubavi i praštanja. Božje milosrđe uključuje naše pokajanje i odluku za promjenom. Papa Franjo svojom knjigom Božje je ime Milosrđe podsjeća i svjedoči cijelom svijetu da je Bog milosrdni Otac, a njegovo milosrđe stav koji  grli, koji prihvaća, koji se prigiba i oprašta.  
 
Neizbrisiv trag Božjeg milosrđa i ljubavi gledamo i doživljavamo na Isusovom križnom putu, u njegovoj muci, smrti i uskrsnuću. Krist je jedini pobjednik nad grijehom i smrti, umro je na križu i uskrsnuo za sve nas, za sve ljude jednom zauvijek.   
 
Drage sestre, potaknute primjerom milosrdnog Isusa i njegova odnosa prema svim ljudima bez iznimke: grješnicima, neprijateljima, siromašnima, bolesnima i odbačenima, trebamo se upitati: Kakav je moj odnos prema ljudima, sestrama, zajednici? Ima li moje milosrđe neke granice? Mogu li oprostiti svakome? Kako mogu pristupiti osobama koje me ne prihvaćaju ili vrijeđaju? Osjećam li odgovornost za druge, želim li ih vidjeti ispunjene radošću i mirom? Papa kaže: "Vrijeme je da se vratimo na bitno i da preuzmemo na sebe teret slabosti i teškoća svoje braće i sestara. Opraštanje je snaga koja nas iznova budi na nov život i ulijeva nam hrabrost da u budućnost gledamo s nadom."(10) 
 
Zahvalna i ponizna srca molimo Uskrslog Gospodina da nas njegovo milosrđe preobrazi i osposobi da primjerom života i dobrim djelima nastavimo svjedočiti milosrđe koje će privući srca ljudi da se ponovno vrate Ocu milosrđa. Molimo da radosna vijest Kristova Uskrsnuća donese radost i mir u svako srce, u naše obitelji  i cijeli svijet.  
 
Drage sestre, Isus Krist je uskrsnuo! Radujmo se! Svakoj osobno želim i molim istinski susret s Uskrslim Gospodinom, da njegova ljubav, mir i radost trajno budu u nama i među nama.  
 
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS
 
Želi Vam
 
s. Zdravka Gverić
vrhovna poglavarica