DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 3 Zagreb JosipUoči svetkovine svetog Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije, 18. ožujka 2016. godine organizirana je proslava Očevog dana u dječjem vrtiću Brat Sunce na zagrebačkom Pantovčaku. Slavlje su uveličala djeca koja su svojim veselim pjesmama, recitacijama
 
i izvedbom nekoliko hrvatskih folklornih plesova razveselila sve prisutne roditelje, bake, djedove i prijatelje. Izvedene točke bile su jedno veliko "Hvala" i "Volim te" svojim očevima.
 
Nakon nastupa djece dr. sc. s. Valerija Kovač održala je predavanje pod temom „Milosrdni kao Otac – važnost djela milosrđa“ kojim je prisutne podsjetila na važnost milosrđa u svakodnevnom životu i česte nespojivosti milosrđa sa suvremenim načinom života. Milosrđe je važan test koji svakog pojedinca čeka na kraju života kada stupi pred Stvoritelja i polaže račune za ovozemaljski život. Životnim primjerima sestra Valerija Kovač približila je svima sedam djela milosrđa i potakla na življenje istih u svakodnevici.
 
Nakon predavanja prisutnima se predstvila katolička udruga „Kap dobrote“ koju je osnovao isusovac pater Antun Cvek i koja je kroz višegodišnje djelovanje pomogla brojnim siromašnim osobama grada Zagreba. To je ujedno bila prilika za sve prisutne da svojim donacijama podrže rad udruge "Kap dobrote" i na taj način pomognu svojim bližnjima u nevolji.
 
Na kraju proslave djeca su otpjevala pjesmu "Male kapi dobrote" koja je posvijestila važnost dobrih djela i prisutne potakla na to da i oni sami djelima milosrđa postanu kapi dobrote koje modu stvoriti ocean dobrote.
 
Jelena Buklijaš