DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2016 3 Sibenik Alojzija

Na Uskrsnu srijedu, 30. oćujka 2016. na šibenskom gradskom groblju Kvanj pokopana je č. s. franjevka od Bezgrješne, Alojzija Pava Šušnjara. Uz sudjelovanje mnogobrojnih časnih sestara redovnica, rodbine, vjernika iz Šibenika i Vodica koji su došli u velikom broju, te više od dvadesetak svećenika, misu zadušnicu predvodio je šibenski biskup mons. Ante Ivas, koji je u svojoj homiliji ocrtao ponizni,  samozatajni i milosrdni život s. Alojzije kojim je ona svjedočila Božju ljubav, osobito prema potrebnima i bolesnima.
 
2016 3 Sibenik AojzijaNa kraju sv. Mise od s. Alojzije su se svojim govorima oprostili: u ime Družbe sestara franjevki od Bezgrješne, časna majka sestra Zdravka Gverić, u ime župe Vodice, župnik don Franjo i u ime vjernika Vodica, Josip Mateša Jole. Sprovodne obrede na kraju je predvodio župnik Gospe van Grada fra Filip Milanović Trapo. Posmrtni ostaci s. Alojzije pokopani su u  grobnicu sestara Franjevki od Bezgrešne.
 
Više o pokojnoj sestri Alojziji možete pročitati na mrežnom portalu župe Vodice, koji je pod vodstvom župnika don Franje Glasnovića, našoj pokojnoj sestri posvetio puno prostora.
 
Foto: s. Zvonimira Nimac