DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 5 Primosten vrticU subotu 30. travnja 2016. djeca Dječjeg vrtića Brat sunce, zajedno sa svojim roditeljima, odgojiteljicama, župnikom i crkvenim bendom mladih, uputili su se autobusom na izlet u Nacionalni park Krka. Sat putovanja brzo je prošao uz veselu pjesmu i poučni sadržaj o znamenitostima šibenskog kraja. 
 
Došavši na odredište djeca su prisustvovala eko radionici a odrasli su se družili uz kavu, uživajući u pogledu i mirisu očaravajuće Krke. Nakon radionice krenulo se sa stručnim vodičem u obilazak etno sela. U dobrom raspoloženju vesela družina zaputila se pješice prema slapu Skradinski buk, najdužem i najposjećenijem na rijeci.
 
 Kako je misao vodilja našeg izleta bila:  „Od stvorenja do Stvoritelja“, u divnoj prirodi slušali smo Hvalospjev stvorenjima od sv. Franje Asiškog: 
 
„Hvaljen budi, Gospodine moj, po bratu našem Vjetru, po Zraku, Oblaku, po jasnoj Vedrini,
i po svakom vremenu tvojem, kojim uzdržavaš stvorove svoje.
 
Hvaljen budi, Gospodine moj, po sestrici Vodi,
ona je korisna, ponizna, draga i čista. 
 
Hvaljen budi, Gospodine moj, po sestri i majci nam Zemlji.
Ona nas hrani i nosi slatke nam plodove, cvijeće šareno i bilje donosi..."
 
Ovi stihovi su nas odrasle potakli na divljenje stvorenjima i slavljenje Boga Stvoritelja.  Livada pod slapom odjekivala je od dječjeg veselja. Svi su uživali u prekrasnoj prirodi. Pauza od igre i druženja učinjena je samo kako bi se ručalo, a onda ponovno – livada i nesputana igra. Prepuni pozitivnih dojmova, vesela ekipa,  sretno je stigla svojim kućama. 
 
Vesna Jurin Bakotić