DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 5 Sibenik nagradaU povodu obilježavanja Svjetskog dana energetske učinkovitosti, 16. svibnja 2016., na Šubićevom trgu u Šibeniku, župan šibensko-kninski Gordan Pauk uručio je nagrade djeci vrtića za najbolji likovni rad apliciran u natječaju ''Sunce – izvor života i energije''. 
 
Likovni je natječaj raspisala Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u suradnji sa Šibensko-kninskom županijom, s ciljem podizanja svijesti među predškolskom i školskom djecom o energetskoj učinkovitosti i načinima korištenja obnovljivih izvora energije. Sunce kao izvor života na Zemlji, ali i najvažniji obnovljivi izvor čiste energije u svijetu, zauzima središnje mjesto u planiranju svjetskog gospodarstva te je i u obilježavanju Dana energetske učinkovitosti dobilo isto mjesto. 
 
Djeca rane i predškolske dobi imali su likovni zadatak ilustrativno prikazati načine korištenja sunčeve energije u svojoj okolini u najširem smislu. Stručno je povjerenstvo priložene radove vrjednovalo na temelju originalnosti, izražajnosti i prikazane razine osviještenosti zadanog problema te izabralo najbolje. Prvu je nagradu osvojio D.V. Građa, drugu D.V. Brat Sunce, a trećeplasirani bila su djeca D.V. Ljubica. Izložba odabranih uradaka otvorila se u prostorijama Razvojne agencije Šibensko-kninske županije za vrijeme trajanja manifestacije, a bit će objavljeni i na mrežnim stranicama Agencije. 
 
Nagrađeni su se likovnjaci nakon uručene nagrade i priznanja fotografirali sa županom te dali izjavu za medije: ''Nacrtali smo naš vrtić koji ima na krovu solarne ploče. Sunčeve zrake dođu u solarne ploče i onda se napravi stuja koja ide po cijelom vrtiću pa mi možemo gledati teveliziju, laptop, može se kuhati ručak i sve drugo.'' izjavila je predstavnica nagrađenih Iva K. 
 
S. Barbra Čavlina