DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 6 Podstrana izletOvog puta skupili smo se u trajektnoj luci u Splitu gdje nas je čekao naš trajekt. Bio je to iznimno velik događaj za djecu a i za odgojiteljice. Osim djece i odgojitelja, uzbuđeni su bili i  naši roditelji.
 
Kad smo se skupili u trajektnoj luci krenulo je ukrcavanje na trajekt. Srca su nam sve brže kucala od uzbuđenja što li ćemo sve vidjeti kad stignemo na otok Brač. Dok smo se polako udaljavali od kopna, galebovi su nas ispratili pozdravljajući nas mahanjem krila, a nismo mogli izbjeći ni radosne poglede stranaca na trajektu. Stigavši na otok Brač, čekao nas je veliki autobus i mali kombi da nas prevezu do mjesta Sutivan gdje je bilo naše odredište. Ispred nas je bila još jedna mala avantura!
 
Park prirode Sutivan nalazi se 2 km od samog mjesta Sutivan u pravcu Milne. Do parka se može doći svim prijevoznim sredstvima za koja je osiguran besplatan parking. Zbog svog programa je park prirode 2009.godine bio proglašen „Sportsko-rehabilitacijskim centrom“ od nadležnog Ministartstva RH. S ulaznicom koja vrijedi čitav dan u parku možete koristiti sljedeće sadržaje:
 
- upoznavanje i druženje sa životinjskim svijetom. U parku danas žive: paunovi plavi i bijeli, fazani lovni, srebreni i zlatni, domaći purani, patke i guske. Pored njih su još i noj, divlje svinje, ovce, koze, krava Milka, patuljasti praščići, kornjače čančare i vodene kornjače. Posebna vrijednost su magarci i konji te poni koji služi za jahanje svima koji požele.
- u parku se nalazi botanički prostor s puno različitih voćki, povrća i ukrasnog, ljekovitog bilja. Tu su i tri agava vrta.
- prostor je obogaćen također i sadržajima za zabavu: velikim pješčanikom s toboganima, klackalicama i ljuljačkama te trampulinom.
- djeca su uživljeno promatrala fontanu s kristalno čistom vodom za ribice
 
Nakon vremena provedenog u obilasku parka i njegovih sadržaja, došlo je vrijeme ručka u restoranu u sklopu parka.  U svemu ovome čitav dan uživala su naša djeca kao i mi odrasli skupa s njima. Zahvaljujemo dragom Bogu na ovom izvrsnom izletu.
 
s. Jelena Erak