DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2016 6 Sibenik olimpijada15. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Šibenika, održan je u četvrtak 2. lipnja na igralištu sportskog kompleksa „Ljubica“ u šibenskoj Crnici.  Djeca dvadeset pet vrtića, među kojima i naš vrtić Brat sunce, sudjelovala su na ovoj manifestaciji

koju organizira Hrvatski olimpijski odbor i Grad Šibenik u koordinaciji Zajednice sportova Grada Šibenika.

Program je započeo svečnim mimohodom na atletskoj stazi i nošenjem olimpijske zastave. Nakon intoniranja Lijepe naše i podizanja olimpijske zastave, prenesen je olimpijski plamen i izrečena olimpijska zakletva. Potom je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer otvorio Olimpijski festival. „Olimpijada dječjih vrtića je lijepa tradicija koja veseli djecu, razvija im sportsku spretnost te  osjećaj zajedništva. Svima skupa želim uspjeh na natjecanju, a roditelje pozivam da potiču svoje male sportaše u njihovim uspjesima.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer i zahvalio odgojateljicama koje su vrijedno pripremale djecu za natjecanje i Zajednici sportova Grada Šibenika na organizaciji natjecanja. Slijedila su natjecanja u malom nogometu za djevojčice i dječake, bacanje loptice u dalj, skok u dalj, trčanje na 50m, štefeta 4x25m.

Naš vrtić je imao posebnog razloga za slavlje jer su male nogometašice postale prvakinje bez ijednog primljenog pogotka. S njima su se zajedno veselili i dječaci kojima je nedostajalo malo sportske sreće u pucanju sedmeraca te natjecatelji u atletskim disciplinama. Velika navijačka podrška nije izostala od strane roditelja a najglasniji su bili i naši bivši olimpijci koji su došli podržati svoje „nasljednike“.  Svi zajedno, formirali su pobjedničku gusjenicu te i na taj način proslavili plodove ustrajnih treniranja  na terasi našega vrtića.

Nakon dva odgađanja zbog kiše, i ovaj put su prijetili crni oblaci, ali nebo je ipak poštedilo naše mališane. Vjerujemo da su ponijeli vedre dojmove za svoj život prema geslu Olimpijskog festivala „Što se nauči u djetinjstvu nikad se ne zaboravlja!".

Tekst: s. Jozepka Vukančić

Foto: Josipa Bolanča i Mirna Bilandžić