DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 6 Zagreb predskolciTog 9. lipnja 2016. svanuo je divan dan, taj četvrtak zapamtit ćemo za cijeli život kao važan dan u životu jednog djeteta, osobito predškolca jer to je bio dan kad smo se opraštali od jednog divnog razdoblja provedenog u dječjem vrtiću „Brat Sunce“.
 
Cjelodnevno uzbuđenje koje su osjećala i djeca, i tete, i roditelji, pa čak i bake i djedovi bilo je potpuno opravdano prisutno u našim srcima jer je puno truda i ljubavi uloženo u priredbu organiziranu od strane vrijedne djece i njihovih teta. U 17 sati prvo smo se svi sastali u kapelici na svetoj misi. Umjesto propovijedi, svećenik je djeci postavio pitanja o tome što slijedi nakon vrtića. Naravno, svi su uglas složno rekli da slijedi škola no svećenik ih je podsjetio da prije toga prvo slijedi lijepo, toplo i bezbrižno ljeto. Poželio im je da ih na tom putu cijelo vrijeme prati Božji  blagoslov i da svoje obaveze nakon bezbrižnog ljeta prihvate i vrijedno uče, a i mi veliki tom smo prigodom molili da ih dragi Bog prati i čuva. 
 
Nakon svete mise, svi smo se zajedno spustili u vrt gdje nas je dočekalo puno iznenađenja. Naime, naša su djeca i njihove tete opet puno radile da nas iznenade svojim novim znanjima. Bio je to pravi svečani program, a djeca su spremno prihvatila uloge voditelja programa i najavljivali jedni druge, svoje prijatelje. Nakon što se svatko pojedinačno predstavio zgodnom točkom, krenule su zajedničke izvedbe pjesama, plesa i recitacija. Bilo je tu puno lijepih stihova o ljubavi, prijateljstvu, zajedništvu, pokazali su nam i što su sve naučili u predškoli, a mi roditelji smo se raznježeno pitali kako to da one male bebe, koje kao da smo jučer donijeli iz rodilišta, sad već zbrajaju i oduzimaju kao veliki. 
 
Osim radosti i smijeha, pala je i pokoja suza, od sreće što su ti mali ljudi postali spremni imati prijatelje, voljeti druge, dijeliti i pokazati svoje osjećaje, ali i od tuge jer prestaje jedno divno, bezbrižno i nježno vrtićko doba. Plakalo se i od ponosa, svi mi veliki, tete, roditelji, bake i djedovi, bili smo ponosni na svoje buduće školarce i znanja i vještine koje će ponijeti sa sobom iz vrtića. Dobili smo prekrasne poklone, anđele i krunice da nam uvijek budu uz nas, a i mi smo naše tete razveselili lijepim pregačama pa su zasjale kao šareni leptiri na suncu. Za uspomenu smo pripremili i knjigu uspomena naših vrtićanaca u kojoj su sačuvane njihove uspomene na lijepe trenutke iz vrtića, na njihove voljene dobre tete, na njihove male prijatelje s kojima su svaki dan dijelili igru, pjesmu, ples i smijeh. 
 
Na kraju smo svi zajedno zaplesali uz vesele ritmove, baš kako i treba na dobroj zabavi. Iako vrtić još nije završio, doista ćemo taj dan upamtiti kao prekrasan oproštaj, ali i početak nečeg novog i zanimljivog. Zahvalni smo dragom Bogu na svemu divnom što nam je pružio i molimo ga da nam i dalje čuva naše dobre tete, našu divnu djecu i nas roditelje koji ćemo biti uz njih na njihovom putu.
 
Maja Bucalić