DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 7 Sibenik RogicHvala Svevišnjem i svemogućem Bogu, Presvetom Trojstvu za ovaj dan i ovo slavlje!
 
Tolikima bih danas htio reći hvala, hvala za ljubav i dobrotu, pomoć i potporu, savjet i molitvu, ohrabrenje i podršku. Danas smo jedno: i pokojni roditelji, brat i sestre, rodbina, nekoliko pokoljenja. 
 
Uzor svećenici koji su me za put duhovnog poziva oduševili, usmjerili i pratili. Neki se tome vesele u nebesima, Banić, Frković, Kraljić, Balukčić, Prenđa, Culej, Pavlišć, Tamarut, Badurina. S drugima sam ovdje u zajedništvu euharistije i svećeničkog poziva iz svih dijelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Povezani zajedničkim školovanjem, službama, susretima i istinskim prijateljstvom.
 
U zajedništvu biskupa želim reći hvala zareditelju kardinalu Josipu Bozaniću zagrebačkom nadbiskupu, suzarediteljima: metropoliti splitskom nadbiskupu Marinu Barišiću i šibenskom biskupu Anti Ivasu koji me primio otvorena srca i raširenih ruku, kod prvog susreta nosio je i Ličku kapu. Biskupu Mili Bogoviću i biskupu Zdenku Križiću kojima toliko toga dugujem. Svim nadbiskupima i biskupima koji su  ovdje položili na me ruke i zazvali Duha Svetoga. Osobito kardinalu Vinku Puljiću, vrhbosanskom nadbiskupu, bez čijeg duhovnog vodstva u sjemenišnim danima, pa i kasnije, ni ovog slavlja ne bi bilo. Nadbiskupu riječkom Ivanu Devčiću koji mi je bio poglavarom i profesorom u bogosloviji. Apostolskom nunciju u Hrvatskoj mons. Alessandru D'Errico.
 
Svim dragim župljanima, od rodnog Senja, preko Rijeke: Vežice, Pećina, Trsata, Kosog Tornja, pa Gospića, Smiljana, Trnovca, Brušana, Ogulina, Ogulinskog dekanata, Udbine i Podlapače. Svuda mi je bilo lijepo biti svećenik.
 
Puno sam vremena proveo s mladima i tu je krug još širi od spomenutih župa. Tko bi zaboravio križne putove, duhovne obnove, Sabore mladeži, Modrave, Krapanj, Prvić, Lovran, Plitvice, Baške Oštarije i cijeli niz Nacionalnih susreta katoličke mladeži diljem Lijepe naše. S biskupom Antom Ivasom, svećenicima, redovnicima i redovnicama šibenske biskupije, i ovdje su me prvi dočekali Laudantesi i Pivači sv. Jakova, bogoslovi i sjemeništarci, Bratimi sv. Jakova, katedralni zbor, časne sestre. Žar i napor koji su uložili u pripremu ovog slavlja odsijevao je radosnim prihvaćanjem.
 
Da sam došao zbunjen i sa zebnjom, neću kriti. Ali se ta zebnja topila i topi svakog dana sa svakim susretom, svakim novim poznanstvom. SVE I U SVEMU KRIST! Neka tako počne, neka tako traje i neka se u Spasitelju po njegovoj volji dovrši.
 
Vjernički puče Šibenski zajedno rastimo u vjeri i pouzdanju u Božju svemoć, milosrđe, vodstvo i pomoć. Preporučam se u vaše molitve i molitvom ću uzvratiti svakog dana. Neće nas zaboraviti ni Gospa naša, ni sveti Mihovil, ni sveti Jakov, ni sveti Nikola Tavelić i svi hrvatski mučenici.
 
A ti Gospode znaš: cvijet je naš nagnut prema jugu
Da nam užina bude što toplija
I sol i kruh i voće dozrelo na našoj zemlji u srcu zemlje najljepše.
Pa operi srce (ruke neka su zemljave)
I sjedni za stol kameni bez zlata i ruha.
Dođi da se prepoznamo u LOMLJENJU KRUHA.