DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 10 Zagreb dan vrticaU četvrtak 13. listopada proslavili smo dan vrtića Brat Sunce koji se neraskidivo vezuje uz  omiljenog sv. Franju Asiškog (čiji se spomendan slavi  4. listopada) kao zaštitnika vrtića.
 
U kapelici samostana sestara franjevki od Bezgrješne održala se već tradicionalna priredba velike i male vrtićke skupine koji su uz veliku ljubav, trud i požrtvovan rad odgajateljica prezentirali kroz pjesmu, recitaciju i ples, roditeljima, bakama i djedovima samo mali dio onoga što svakodnevno kroz igru uče. 
 
Ono što najviše oduševljava je činjenica kako su i ove 2016. godine roditelji aktivno sudjelovali u ovom događaju tako važnom u životima naše djece kroz slavljenje sv. mise na samom početku priredbe. Misno slavlje vodio je fra Mario Radman, župni vikar Gospe Lurdske u Zagrebu koji je na vrlo poticajan način putem propovijedi djeci  približio život sv. Franje kroz njegovu besmrtnu pjesmu koja će zanositi vjekovima tj. najglasovitiji Franjin spis Pjesma brata Sunca po kojem je i vrtić dobio ime. Baš poput sv. Franje koji svojom pjesmom odnosno molitvom kroz stihove zahvaljuje Bogu na svemu stvorenom i pjeva Njemu na čast pozivajući sve stvoreno da Ga zajedno s njim slavi tako smo i mi prisutni zahvalili dragom Bogu te ujedno zamolili Božji blagoslov za novu pedagošku godinu. 
 
Nakon službenog dijela proslava se već tradicionalno nastavila kroz druženje svih prisutnih gdje su nas i ovoga puta naše drage Časne sestre počastile, ne samo delicijama iz vlastite kuhinje već i svojom uobičajenom gostoljubivošću.
 
Mirta Bašić Broz