DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 10 Sibenik dani kruhaDjeca vrtića Brat Sunce Šibenik su Dane zahvalnosti za dar kruha i plodove zemlje svečano zaključili blagoslovom kruha i plodova, u ponedjeljak 17. listopada u 10 sati. Obred blagoslova i molitvu predvodio je spiritanac p. Paul Karim, CSSp, župnik u Mandalini. 
 
Nakon uvodne molitve i obreda blagoslova kruha i novih prinosa plodova zemlje, djeca su u stihovima i pjesmi izrazila zahvalnost za obilje darova koje imaju, sjećajući se onih kojima su isti uskraćeni. Ljude u afričkoj oskudici osobito im je približio p. Paul, pričajući o svojoj rodnoj zemlji Sijeri Leone. Potom su zajednički blagovali darove koje su djeca pripremila s roditeljima. 
 
Dani zahvalnosti za plodove zemlje prilika su za spomen na sve što čovjek u životu prima, od Boga i ljudi oko sebe. U vrtiću su obilježeni kroz sklopove aktivnosti odgojno obrazovnog rada, čija je vodilja bila misao autora Prosenjaka kako „svatko mora nešto dati od sebe da bi nastao kruh. Nebo daje zemlji sunce i kišu. Čovjek daje zemlji sjemenke i svoj trud. A, zemlja zahvali tako što iz nje raste žito. Zato Nebo, zemlja i čovjek trebaju biti prijatelji…”
 
Tekst i foto: s. Barbra Čavlina