DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 10 Podstrana dani kruhaPovodom obilježavanja Dana kruha, u srijedu 19.10. okupili smo se u dvorištu našeg vrtića i priredili mali program za naše roditelje i župnika don Ivicu Barišića. Dječak Josip P. iz starije odgojne skupine srdačno je pozdravio don Ivicu i prisutne roditelje. 
 
Program smo počeli s najmlađima koji su nam pripremili recitaciju „Kruh“ i pjesmu „Ruke mijem, brašno sijem“ te tako osvojili srca svim prisutnim. Srednja odgojna skupina je uz pokrete rukama otpjevala  pjesmu „Mlin“. Starija odgojna skupina pripremila je pjesmu koju su pjevali naši stari „Kruh svagdašnji“ te recitaciju „Ponudi kruh“.
 
Don Ivica je rekao djeci i roditeljima da kruha i plodova što su donijeli ne bi bilo da nas Bog nije stvorio i podario nam tu mogućnost da i sami stvaramo svojim rukama. Kako mu se moramo zahvaliti na svemu što nam je dao. Nakon što smo izmolili molitvu zahvalu, don Ivica je sve što su vrijedne ručice naših roditelja i djece donijeli blagoslovio. 
 
Kako bi još jednom zahvalili dragom Bogu što nam je podario sve ove blagodati zapjevali smo svi zajedno „Neka te slave, neka te hvale“.
Dječja srca bila su ispunjena radošću, a roditeljska ponosom jer je baš njihovo dijete dio DV Brat Sunce. 
 
Nakon blagoslova slijedilo je druženje s roditeljima i čašćenje s blagoslovljenim kruhom, kolačima, pecivima i plodovima što su ih vrijedne ruke naše djece napravile.
Zahvaljujemo se svim roditeljima na sudjelovanju u Danima kruha.
 
Jasna Brnić – Levada, odgojiteljica