DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 11 Sibenik duh obnovaU kući matici prva nedjelja u studenom bila je posvećena mjesečnoj duhovnoj obnovi sestara. Nakon cjelodnevnog osobnog klanjanja, zajedničku uru s molitvom Večernje i nagovor održao je don Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije.
 
Svoju je riječ duhovnik temeljio na prispodobi o talentima. U njoj je vidio sliku ljudskoga života: podjela talenata slika je stvaranja, našega rađanja i dolaska na svijet, a gospodarov povratak slika svršetka povijesti ili Suda. „Naš je život vrijeme u kojem trebamo iskoristiti svoje talente uvijek računajući na gospodarov povratak. Sami talenti pak darovi su Božje ljubavi kojima nas sam Bog osposobljava da sami možemo oblikovati svoj život, dati mu sadržaj, usmjerenje, ispuniti ga radošću i blagoslovom, biti drugima na korist, ispuniti ga nadom, usmjeriti prema punini…”, istaknuo je. 
 
Posebno je – govoreći o nevaljalom sluzi – upozorio na lijenost i neodgovornost prema Bogu, prisutnu i među Bogu posvećenim osobama; na komotnost, konformizam, ravnodušnost prema ljudima i službi koju treba obavljati koji onda rađaju nezadovoljstvom, mrmljanjem i kritizerstvom.
Na koncu je sve pozvao na otkrivanje i oživotvorivanje talenata, na trajno izlaženje iz ograničenog svijeta ljudskih (ne)mogućnosti u suradnički život trajnog rasta i rada na vlastitom oživotvorivanju.
 
A da obnova bude potpuna, završena je radošću bratsko-sestrinskog susreta za obiteljskim stolom.
 
s. Renata Azinović