DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 11 Sibenik sestasiPedeset i pet šestaša OŠ Jurja Šižgorića odazvalo se - u pratnji svojih učitelja Vjeronauka, Povijesti i Geografije – pozivu sestara i u četvrtak 10. studenoga posjetilo našu kuću maticu.
 
Pri tome su obradili nastavnu temu o redovništvu koja je zbog toga dobila i simboličan naslov – Na licu mjesta: redovništvo.
 
U prvom dijelu sestre su učenicima prikazale nastanak i povijesni presjek redovničkih zajednica i njihovih karizmi. Predstavile su povijest i posebnosti svoje družbe te mnoštvom fotografija i ponekim svjedočanstvom prezentirale današnji način života. Potom su učenici obišli samostan. U kapeli su molitvom pozdravili njezinu Naslovnicu, a u Vrtiću obnovili uspomene na rano djetinjstvo, na dane kad im je vrtićki koš za košarku bio previsok. U završnom dijelu su pokazali da su sva izlaganja vrlo pažljivo pratili. Kviz znanja, u kojem skoro da i nije bilo pogrešnih odgovora, je zbog trčanja od jednog do drugog točnog odgovora imao i elemente tjelovježbe.
 
Zadovoljstvo susretom bilo je očito. Sami su učenici priznali da sada o redovništvu znaju više nego prije, ali što je još važnije – da im redovnički život sada izgleda mnogo zanimljiviji od onoga kakvim su ga zamišljali. Zadovoljne su bile i sestre što su barem nakratko uspjele učenicima pružiti jedan novi pogled na Bogu posvećeni život. 
 
s. Renata Azinović