DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2016 11 Sibenik nagradaPovodom obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava, 20. studenog i Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece, gradska knjižnica Juraj Šižgorić Šibenik i Društvo naša djeca raspisali su likovni natječaj na temu „Upoznaj svoja prava” za djecu vrtića i osnovnih škola.

U natječaju su sudjelovala i djeca dviju starijih mješovitih skupina DV Brat Sunce, te u kategoriji pojedinačnih radova osvojili drugu nagradu.

Osvješćivanje apstraktne kategorije dječjih prava cilj je odgojno obrazovnog programa čiji je imperativ cjeloviti razvoj djetetove osobnosti. Isto je željela istaknuti i preporuka djeci Amnesty Internationala, ”Tvoja prava su ono što smiješ raditi i ono što ljudi koji su odgovorni za tebe moraju napraviti da budeš sretan/a, zdrav/a i siguran/a”.

Uz prigodni program na dan obilježavanja dječjih prava, 20. studenoga, u prizemlju gradske knjižnice otvorena je izložba radova pristiglih na natječaj. Organizirana je i svečana dodjela nagrada najboljima te su naši nagrađeni likovnjaci Bianka Vrcić (6,7), Luka Šimun Papeša (4,11) i Petra Ručević (5,11) preuzeli nagrade uz podršku roditelja i odgojiteljica.

s. Barbra Čavlina