DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 12 Munchen katoliciVijeće katolika grada Münchena najviše je zastupničko tijelo laika u pastoralnoj regiji nadbiskupije München-Freising. Broji oko 80 članova i u skladu sa statutima vijeća među svojim članovima može imati "do deset osoba iz javnog života i apostolata laika".
 
Tijelo zastupa brigu za otvorenost katolika i njihov utjecaj i aktivno sudjelovanje u društvu. Članovi vijeća su veza i posrednik Crkve sa društvom. Organiziraju razna vjerska događanja i aktivnosti. Podržavaju katoličke zajednice drugih materinjih jezika kao i opstanak katoličkih udruga. Predstavnike drugih vjeroispovijesti susreću s poštovanjem i otvorenošću za dijalog. Članovi vijeća održavaju dva puta godišnje, u proljeće i na jesen, na različitim lokacijama münchenske regije svoju glavnu skupštinu. U petak 25. studenog održali su svoju jesensku izbornu skupštinu u prostorijama naše župe i bili naši gosti.
 
Nakon osvježenja uz kavu i domaće kolače susret su započeli pjevanom večernjom molitvom u Kapeli blaženog Alojzija Stepinca u 15.30 sati, koju je predvodio dekan dekanata centra grada Münchena David Theil, a pjevanje cijele večernje molitve animirali su članovi crkvenog zbora naše župe (Vesna Marić, Anita Žaja, Kornelija Brkić, Ružica i Stipe Novokmet, Radovan Radas i Marijan Parlaj) koje je za ovu prigodu uvježbala s. Nikolina Bilić. Uz članove vijeća na večernjoj molitvi i radu skupštine sudjelovao je gradonačelnik grada Münchena Josef Schmid. 
 
Nakon večernje molitve slijedile su pozdravne riječi fra Borisa Čarića voditelja HKŽ München i predsjednika župnog vijeća gospodina Dinka Grgića koji su pozdravili članove Vijeća katolika i uvažene goste te im kratko predstavili život i djelovanje naše župe.
 
Skupština Vijeća katolika trajala je do večernjih sati iza čega je slijedio bogati domijenak koji su pripremili članovi župnog odbora za proslave (Nevenka i Ante Jeličić, Ružica, Tomislav i Antonija Barišić, Marija Schreiber, Ana Turalija, Kristina Bijelić i Mirela Andrijanić). Naši su gosti bili oduševljeni velikodušnim gostoprimstvom, kako pjevanom večernjom tako i prekrasnim domijenkom rekavši da nigdje nisu tako lijepo primljeni. Predjednica Vijeća katolika Johanna Rumschöttel  zahvalila se fra Borisu i udijelila prigodne darove. Svim članovima Vijeća katolika fra Boris je poklonio monografiju "HKM u Münchenu, 50.obljetnica života i djelovanja (1948.-1998.), dr. fra Luka Tomašević, Split-München 1998.  kao i spomenicu "50. obljetnica Crkvenog zbora HKŽ München, München 2015.
 
s. Nikolina Bilić