DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 12 Munchen zboroviNa svetkovinu Krista Kralja 20. studenog u crkvi St. Gabriel proslavili smo svečanu sv. misu na kojoj smo zahvalili Gospodinu za plodove milosrđa koje nam je darovao kroz proteklu Jubilarnu godinu milosrđa.
 
U sv. misi smo se spomenuli i svih onih koji su svoj život ugradili u obranu Vukovara, Škabrnje kao i cijele Domovine. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Boris Čarić, župnik HKŽ München, u koncelebraciji s dušobrižnikom fra Filipom Mimicom. 
 
Sveta je misa započela svečanom procesijom kroz crkvu u kojoj su uz svećenike sudjelovali ministranti i izvanredni djelitelji pričesti u crkvi St. Gabriel te članovi folklorne skupine Fra Andrija Kačić Miošić naše župe. U propovijedi je fra Boris između ostaloga rekao: "Današnja svetkovina Krista Kralja poklapa se sa završetkom Godine milosrđa koju smo pokušali živjeti u svjetlu Isusovih riječi: 'Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš nebeski!'  Kao što nas ljubi Otac nebeski tako smo i mi pozvani ljubiti svoga bližnjega i kao što je Otac nebeski milosrdan prema nama i mi smo pozvani biti milosrdni jedni drugima. Milosrđe je snaga koja ispunja naše srce ljubavlju i tješi opraštajući. Kroz proteklu godinu nastojali smo sebe izgrađivati i preispitivati svoj odnos prema drugima. Samo kroz sliku milosrđa svi naši napori i nastojanja imaju svoj smisao i od Gospodina su blagoslovljena."
 
Pjevanje na ovom slavlju animirao je župni zbor crkve St. Michael te članovi orkestra mladih naše župe pod ravnanjem s. Nikoline Bilić.
Nakon misnog slavlja svi članovi crkvenih zborova naše župe koji pjevaju na hrvatskim euharistijskim slavljima nedjeljom u crkvama St. Paul, St. Michael i St. Gabriel u gradu Münchenu; Maria Schutz u Pasingu i St. Johannes d.T. u Emmeringu te članovi klape Croatia i ženske vokalne skupine Lira okupili su se u velikoj dvorani samostana St. Gabriel na zajednički  ručak i druženje povodom blagdana sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe. Uz pjevače ovom su susretu nazočile voditeljice zborova s. Viktorija Vukančić, s. Marta Jozić i s. Nikolina Bilić kao i voditelj HKŽ München fra Boris Čarić te dušobrižnici fra Krešo Samardžić, fra Filip Mimica i fra Petar Komljenović, kapelan njemačke župe St. Gabriel fra Ante Ivan Rozić i nekadašnji voditelj HKŽ München fra Božo Ančić. Svim prisutnim pjevačima i sviračima kao i njihovim voditeljicama obratio se fra Boris iskrenim riječima zahvale za njihov veliki doprinos ljepoti i uzvišenosti nedjeljnim euharistijskim slavljima. 
 
s. Nikolina Bilić