DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 12 BiliceNa poziv župnika fra Ante Vukušića naše su sestre Barbra Č. i Renata A. u subotu 3. prosinca o.g. posjetile župu Gospe od Pomišljaja u Bilicama i u tamošnjoj se područnoj školi susrele s 4 skupine njezinih vjeroučenika. Tom su im prilikom održale katehezu naslovljenu ''Došašće i redovništvo''.
 
Cilj kateheze bio je posvijestiti učenicima posebnosti i važnost ovih dviju životnih stvarnosti. Izlaganje je bilo koncipirano kao prezentacija njihovih međusobnih sličnosti. Istaknuto ih je sedam: 1. I na početku došašća i na početku redovništva stoji Isus koji prvi dolazi k nama; 2. I došašće i redovništvo su naš hod u susret Isusu i naše iščekivanje susreta s Njim; 3. I jedno i drugo podijeljeno je u nekoliko perioda; 4. I jedno i drugo je vrijeme intenzivne molitve; 5. I u došašću i u redovništvu smo pozvani misliti više na druge i činiti djela milosrđa; 6. Oboje je snažno obilježeno zajedništvom; 7. I došašće i redovništvo snažno zrače radošću.
 
Kako bi i ovaj susret bio odraz zajedništva i radosti, sestre su na koncu s vjeroučenicima zapjevale Himnu redovnika i zaigrale 'Kolo sreće' otkrivajući zanimljive misli o redovničkom životu…
 
s. Renata Azinović