DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 12 Sibenik Zazinovic 2Katehetski ured Šibenske biskupije i Družba sestara franjevki od Bezgrješne organizatori su i treće u nizu vjerskih tribina za mlade. U Katoličkoj osnovnoj školi 3. prosinca o.g., s mladima su se susrele i pružile osobno svjedočanstvo proslavljene hrvatske taekwondoašice Ana i Lucija Zaninović.
 
U prvom dijelu programa sestre Zaninović govorile su o svom privatnom životu, o međusobnim odnosima i anegdotama koje su ga obilježile, o taekwondou kao sportskom izboru i uspjesima koje su ostvarile. 
 
Drugi dio bio je posvećen razgovoru o važnosti vjere za njihov osobni život. Objasnile su zašto je vjera dio njihovog identiteta – ono bez čega one više ne bi bile one. Upitane zar ih nije strah da će zbog svoga javnog svjedočenja vjere biti ismijane, sestre su odgovorile da je vjera nešto o čemu ne mogu i ne žele šutjeti. „Ako je Gospodin svome Sinu namijenio put kojim je prošao, kako se mi možemo bojati nečijih komentara. Kad bismo prestale govoriti o tome što Bog u našem životu znači, prestale bismo biti mi”, ustvrdile su. Podijelile su s prisutnima neke trenutke u kojima su snažno osjetile Božju prisutnost, posebno opisujući događaj kada je Bog naizgled nemoguću i svršenu situaciju okrenuo na dobro.
Mlade je zanimalo kako se nose s neuspjesima i nepravdama, tko im je najveća potpora u životu, kada su i gdje osvojile prve trofeje, što misle o važnosti obrazovanja sportaša, kakva sjećanja nose na dane kada su ministrirale u svojoj župi, ali i je li Dormeo stvarno dobar kako tvrde u reklami.
 
Kako susret ne bi protekao samo u razgovoru, napravljena je jedna sportska stanka. Mladima je omogućeno da iskušaju spretnost naših gošća u drugim vještinama i izazovu ih u stolnom tenisu. A rezultat… Rezultat znaju oni koji su tribini nazočili. Ostali mogu samo pretpostaviti.
 
Tribina je završila blagoslovom oca biskupa Tomislava Rogića i kratkim osobnim susretima sa sestrama Zaninović.
 
Tekst: s. Renata Azinović 
Foto: Ivo Kronja