DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 12 Bezgresna
Drage sestre!
 
Započelo je vrijeme došašća, vrijeme neposredne pripreme za susret s Kristom koji dolazi. Na početku došašća pojavljuje se Bezgrješna Djevica Marija, koju u našoj Družbi na poseban način slavimo kao svoju majku i zaštitnicu.
 
Božja Riječ nam iznova govori da je Marija iz Nazareta jedina od Boga predodređena i u svom začeću od istočnoga i svakog grijeha očuvana. U svom bezgrešnom i djevičanskom krilu po Duhu Svetom začela je i rodila Spasitelja svijeta čijem se rođenju nebo i zemlja raduju. Svakog dana, na poseban način danas kad s cijelom Crkvom slavimo Njezino Bezgrješno Začeće, zastanimo u njezinoj prisutnosti, u njezinu liku prepoznajmo puninu Božje ljubavi, ljepote, dobrote, poniznosti i svetosti. S radošću je pozdravimo pozdravom anđela Gabrijela: "Zdravo, milosti puna! Gospodin s tobom!" (Lk 1, 28).
 
Molimo Bezgrješnu Djevicu da nas uvede u otajstvo Gospodinova dolaska. Učimo od Marije Riječ Božju budno slušati i u svom srcu o njoj razmišljati. U svjetlu Božje riječi prepoznajmo sebe u odnosu prema Bogu i bližnjima. U hodu do Kristova dolaska uklonimo mlakost, neodlučnost, zabrinutost, nestrpljivost i sve što nas priječi da ga radosno susretnemo licem u lice. Marijin odgovor je Bogu ''Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!'' (Lk 1, 38). Svojim "da" postala je majka i posrednica po kojoj Bog na nov način dolazi svakom čovjeku i cijelom svijetu. 
 
Neka nas primjer Marijine vjere i služenja potakne da novim žarom ljubimo i služimo Bogu, da budemo službenice, sestre i majke po ljubavi i zauzetosti za dobro i potrebe Zajednice, svake sestre, posebno bolesnih i starijih. Ovo su dani u kojima našu ljubav, vrijeme, pažnju i pomoć očekuju naši bližnji: bolesnici, umirući, siromašni, osamljeni i najpotrebitiji. Neka nas Gospodin sve zatekne budne u molitvi, međusobnoj ljubavi, miru i radosti. 
 
Drage sestre, svakoj osobno i svim zajednicama Družbe izražavam srdačne čestitke i pozdrave za svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Neka Krist Gospodin svojim blagoslovom prati nas i cijelu Družbu, po zagovoru svoje Majke Marije i službenice Božje naše Majke Klare!  
 
Vaša   u Kristu
 
s. Zdravka Gverić
vrhovna poglavarica