DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2016 12 Sibenik RogicSestre Franjevke od Bezgrešne svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije proslavile su u četvrta 8. prosinca svečanim misnim slavljem u kući matici u Šibeniku. Euharistiju u koncelebraciji sa fra Matom Topićem, don Rokom Glasnovićem i umirovljenim biskupom Antom Ivaom predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.
 
Blažena Djevica Marija izazov je svakom vjerniku da se vrati u puno zajedništvo Božje ljubavi i blagoslova, te uživa savršenstvo, sklad, puninu - koju Marija baštini po Božjem izabranju, jer je Bog tako htio, a nama je to savršenstvo ponuđeno po daru Jedinorođenog Sina, poručio je u homiliji biskup Tomislav Rogić.
 
Mi ljudi po nesavršenosti ljudske naravi, po daru slobode koji nam je Bog dao možemo i krivo izabrati, i što je najgore i Boga odbaciti. Od početka Bog je sve čovjeku podredio, sve mu je stavio na raspolaganje samo s jednim uvjetom, da poštuje Božje zakone utkane u prirodu, u čovjeka u sva stvorenja. Ali čovjek je poželio sam određivati što je dobro, a što je zlo i zato je sagriješio, zato ga je sustigla smrt. Ni tada Bog nije napustio čovjeka. Naše spasenje počinje se u potpunosti ostvarivati po onoj koja nije nikada posegnula za voćem zabranjenog stabla, spoznaje dobra i zla. Ona je Bogu darovala svu svoju slobodu. Ona je prihvatila da joj bude kako anđeo reče. Ostala je u poniznosti pred Bogom i zato se grijeh nije mogao dohvatiti njezine duše, poručio je između ostalog sestrama Franjevkama šibenski biskup Tomislav Rogić. (sibenska-biskupija.hr)