DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
Rupnik Rodjenje IsusovoPravi dar za Božić jest radost,
a ne skupi darovi na koje se troši vrijeme i novac.
Tu radost možemo jednostavno prenositi:
osmjehom, dobročinstvom, malom pomoći, opraštanjem.
Donosimo tu radost i darovana će nam se radost vratiti.
                           
Papa Benedikt XVI.
 
Drage sestre!
 
Božić je blagdan radosti, slavimo Boga koji se utjelovio i rodio u siromaštvu betlehemske štalice od ponizne Bezgrješne Djevice i majke Marije. Događaj rođenja Djeteta u Božićnoj noći anđeo je Gospodnji objavio pastirima riječima upravljenima nama i svim ljudima: "Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin." (Lk 2, 10-11) 
 
Otajstvo Božića iznova nam otkriva veličinu čovjeka i našeg dostojanstva djece Božje. S Isusovim rođenjem sve počinje novo, novi početak. On dolazi dotaknuti naša srca i pozvati nas na povjerenje i zajedništvo s Njim i međusobno, jer on je "Bog-s-nama" do svršetka svijeta.   
 
U Božićnoj noći i Božićnim danima, molimo i klanjajmo se malom Isusu. U neposrednoj blizini pred Njim budimo kao djeca koja su iskrena, otvorena i jednostavna. Sve svoje slabosti i brige povjerimo Njemu, dopustimo da svojim svjetlom rasvjetli sve prostore našeg života. U ozračju šutnje i tišine govorit će našem srcu, obdarit će nas svjetlom svoje ljubavi, mira i radosti. 
 
Molimo da nas otajstvo Božića osposobi da se izdižemo iznad nas samih, kako bismo lice božanskog Djeteta prepoznali i prihvatili u svakoj sestri, ljudima koje susrećemo, posebno bolesnima, siromašnima, onima koji pate i trpe razne kušnje. Sveti Otac nas s velikom  ljubavlju potiče da svoj put nastavimo hitrim i radosnim korakom: "Vođeni Duhom, nikada kruti, nikada zatvoreni, uvijek otvoreni glasu Boga koji govori, koji otvara, koji vodi, koji nas poziva ići prema obzoru." (Okružnica Istražujte, 10) Bog - Božić je s nama na putu do Njegova ponovnog dolaska. Radujmo se!
 
Drage sestre, svakoj osobno i svim zajednicama naše Družbe 
 
SRETAN I RADOSTAN BOŽIĆ!
BLAGOSLOVLJENA NOVA 2017. GODINA!
 
Neka bude ispunjena radosnim svjedočenjem Njegove prisutnosti! 
Uz srdačne pozdrave želi Vaša
 
 s. Zdravka Gverić,  
  vrh. poglavarica