DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 1 Podstrana blagoslovSvake godine u božićno vrijeme provodi se blagoslov obitelji koji je važan pastoralni i liturgijski događaj. Svrha mu je da zajedničkom molitvom i zahvalom kao obitelj, izgrađujemo Crkvu u našim obiteljima te tako pridonosimo izgradnji cijele Crkve i cjelokupnog društva. 
 
Tako se i ove godine naša vrtićka obitelj pripremila za blagoslov vrtića i svih nas koji u njemu boravimo. Župnika don Ivicu Barišića radosno su dočekali s pjesmom „Radujte se narodi“ koju su spontano počeli pjevati, nakon koje su djeca i župnik kratko razgovarali o dobrim djelima i rađanju Isusa u našim srcima. Župnik ih je upitao:“ Kada se Isus raduje?“ 
 
Josip P. „Kad smo dobri i slušamo tete i roditelje.“
Karlo G.“Kad smo mi radosni.“
 
Župnik im je rekao da će se Isus uvijek radovati kada budemo činili dobra djela. Djeca su rado sudjelovala u blagoslovu kao mali ministranti pomažući don Ivici držati svijeće, kadionik, štolu, svetu vodu i križ. Djeca su rekla da im se najviše svidio miris tamjana koji se širio prostorijama vrtića tijekom molitve i blagoslova. Kao i uvijek župnik je djecu razveselio bombonima kojima su se počastili nakon blagoslova.
 
Biti blagoslovljen znači biti sretan! Božji blagoslov svako je djelo koje Bog izvrši bez nekog razloga. To djelo nadilazi ono što bismo trebali primiti. Pet je kruhova nahranilo pet tisuća ljudi i još se prikupilo dvanaest punih košara. To je blagoslov!
 
Jasna Brnić-Levada,  odgojiteljica