DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 2 Sibenik sestreNakon dvogodišnje pauze, na poziv časne majke s. Zdravke Gverić u kući matici u Šibeniku održan je 4. veljače 2017. susret katehistica i pastoralnih suradnica naše Družbe. 
 
Zajedničkom molitvom Duhu Svetom započele su svoj radni dio susreta. Uslijedio je i pozdrav i obraćanje časne majke s. Zdravke Gverić u kojem je izrazila zahvalnost svakoj pojedinoj sestri "na požrtvovnosti i svim pothvatima u povjerenoj službi katehetsko-pastoralnog djelovanja i svjedočenja: radu s djecom, mladima i odraslima različitih staleža i profesija u župi, školi, redovničkoj zajednici i svakom mjestu". Istaknula je kako je ovaj susret prilika "da zajednički promišljamo i međusobno podijelimo iskustvo svog rada. Sa sestrama i drugima dijeliti iskustva stečenog znanja i kreativnosti, dati nove ideje i planove za daljnje pastoralno djelovanje u Družbi i Crkvi, znak je nesebičnosti, dobrohotnosti i želje uvijek iznova počimati i vjerodostojno svoj poziv i poslanje živjeti." U nastavku je sestre potakla citatima iz apostolskog pisma Radost evanđelja pape Franje  posvećenim osobama, kao i papinim riječima uz ovogodišnji Dan posvećenog života.
 
U nastavku rada sestre su pojedinačno iznijele svoj opseg djelovanja i situacije u kojima se nalaze. Osvrnulo se i na pastoral mladih,  kao i na promicanje duhovnih zvanja u Družbi.  Do izražaja je došao širok spektar djelovanja sestara u konkretnim dužnostima i poslovima na mjestima gdje djeluju, kao i poteškoće na koje pri tome nailaze. Razvila se diskusija koja je rezultirala preporukama i dogovorima sudionica za daljni rad. Izražena je i naglašena želja za redovitim godišnjim susretima ovog tipa. 
 
Tekst i foto: s. Mandica Starčević