DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 2 Sibenik DjevojkeU subotu 18. veljače 2017. u našem samostanu u Šibeniku održan je molitveno-kreativni susret djevojaka. Mjesec u kojemu obilježavamo Dan života, Dan posvećenoga života i Dan bolesnika odredio je i temu susreta. Njegov naslov „Život je avantura – usudi se” preuzet je iz himne životu koju je 1996. napisala majka Tereza.
 
Susret je započeo molitvom krunice. Razmatrajući pojedina otajstva, djevojke su molile za život, za sve one o kojima na bilo koji način ovisi njegovo dostojanstvo i sve one koji su obilježili njihove osobne živote, kao i za one koji su izgubili nadu i smisao života. Uslijedilo je izlaganje kroz koje su upoznale smisao, razloge i svrhu zbog kojih je Crkva pokrenula obilježavanje spomenutih dana. Himna životu majke Tereze bila je njegova okosnica i osobni ispit shvaćanja života.
 
Budući da zaljubljenost znači ovorenost životu, prihvaćanje drugoga u svoj život i ulazak u njegov, izlaganje je završeno osvrtom na spomendan sv. Valentina.
 
Na koncu susreta, djevojke su izrađivale svijeće, simbol života, traženja i zahvalnosti, vjere i Božje prisutnosti koja prožima i podržava ljudski život.
 
Tekst: s. Renata Azinović
Foto: s. Barbra Čavlina