DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 3 Primosten oceviU ponedjeljak 20. ožujka, naš vrtić Brat sunce u Primoštenu proslavio je svetkovinu svetoga Josipa te obilježio Dan očeva. Svetu misu, u našoj kapeli koja je posvećena svetome Josipu, predvodio je fra Josip Repeša, upravitelj župe sv. Ante – Šubićevac u Šibeniku.
 
Ovo euharistijsko slavlje bilo je namijenjeno za djecu našega vrtića i njihove obitelji a posebno očeve.
 
Fra Josip je u prigodnoj propovijedi približio djeci lik svetoga Josipa kao zemaljskog zastupnika Nebeskoga Oca. Budući da je Isusov Otac na nebesima, netko ga je trebao na zemlji zastupati, a Bog je odabrao svetoga Josipa.
 
Danas smo posebno Bogu zahvalni za očeve jer ima i ljudi koji nisu imali sreću da ih imaju.  Bog nas je stvorio i povjerio našim očevima i majkama kako bi nas zaštitili, hranili i čuvali dok odrastamo. Oni odgajaju svoju djecu kako bi jednoga dana sami postali dobri roditelji. Kako djeca uče od svojih roditelja tako i oni imaju u Mariji i Josipu uzor roditeljstva. Fra Josip je na kraju poručio djeci  kako je bitno biti zahvalan Bogu za tate i mame,  ali i za sve ono što nam Bog daje.
 
Po završetku svete mise, djeca su izvela kratki program a potom razveselili svoje očeve malim darovima koje su pripremali u vrtiću sa svojim odgojiteljicama. Druženje je nastavljeno u dvorištu vrtića.
 
Tekst i foto: s. Jozepka Vukančić