DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 4 Sibenik duhovna obnovaU našoj kući matici u Šibeniku održana je od 31. ožujka do 2. travnja korizmena duhovna obnova za djevojke naslovljena "(Po)gledati sebe Isusovim očima".
 
Ovaj dugo iščekivani i planirani vikend trebao nam je pomoći u intenziviranju korizmenog hoda i aktualiziranju pozitivnije slike o sebi.
 
Nakon početnih aktivnosti u kojima su se djevojke međusobno upoznale i prikazale svoj život onako kakvim ga one vide, uslijedilo je otkrivanje sebe kao ljubljene, a potom i izabrane Božje kćeri, dok na koncu na Božju ljubav nisu odgovorile ljubavlju i predanjem. 
 
Sva razmišljanja i rad bili su prožeti molitvom, meditacijom i pjesmom, a vrhunac su imali u sakramentima pomirenja i euharistije.
 
Unatoč izraženom korizmenom karakteru susreta, nije nedostajalo dobrog raspoloženja, druženja i zabave, jer mladost i radost jednostavno ne mogu jedno bez drugoga. 
 
Obogaćene novim iskustvima i poznanstvima, djevojke su napustile Šibenik u nadi nekog novog sličnog susreta u što skorije vrijeme…
 
Tekst: s. Renata Azinović
Foto: s. Barbra Čavlina