DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2017 4 resurrection buchmalerei mVeće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. (Iv 15,13)

Drage sestre, dragi posjetitelji našega mrežnoga portala!
 
Korizmeno vrijeme, osobito liturgija Velikoga tjedna, uvela nas je u dublje razmišljanje i sudjelovanje u otajstvu Isusove muke, smrti na križu i njegove konačne pobjede nad grijehom i smrti. Krist Gospodin dajući svoj život na križu za naše spasenje, posvjedočio je najveću ljubav: "Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje." (Iv15,13) Događaj Isusove smrti i uskrsnuća govor je o neizmjernoj ljubavi koju samo Bog ima prema nama i svim ljudima.
 
Potaknuti primjerom uskrslog Gospodina naš je poziv služenje u ljubavi. U prilikama svagdašnjeg života Gospodin nam govori: "Po ovom će svi znati da ste moji učenici: ako budete imali ljubavi jedni za druge." (Iv13,35) Ljubav za druge isključuje sebičnost, udobnost, površnost i neodgovornost. Samo nas susret s Kristom uskrslim može preobraziti i osposobiti za nove odluke da ga vjerno slijedimo u ljubavi koja se iskreno i velikodušno dariva: u potrebama svake sestre, posebno bolesnih, starijih i nemoćnih, te potrebama cijele zajednice. Po našoj djelotvornoj ljubavi, blizinu Uskrsa neka osjete siromašni, bolesni, osamljeni, tjeskobni i svi koji nas trebaju.
 
Drage sestre! Molimo da uskrsli Gospodin udijeli svoj mir svakom srcu, našim obiteljima, domovini i cijelom svijetu. Imamo razloga za radost, jer Isus je među nama! On je početak novog i vječnog života, izvor ljubavi, mira i radosti.  
 
U hodu prema vječnom Vazmu, uskrsli i proslavljeni Krist neka bude naša potpora i snaga, da poput službenice Božje naše majke Klare budemo svjetlo i znak Njegove ljubavi i prisutnosti, u svakoj sredini našeg djelovanja. 
 
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!
 
od srca želi i pozdravlja vaša
 
s. Zdravka Gverić
vrhovna poglavarica