DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 5 Podstrana izletSeosko izletište "Mustanag" nalazi se u Glavicama 2 kilometra od Sinja. Obiteljsko izletište obuhvaća 20 000 četvornih metara zelene površine, koja uključuje koral za konje, pašnjak, livadu, sportski teren, zog za balaote, trim  stazu i restoran. 
 
Klub Mustang ima 15 konja i djeluje dugi niz godina. Osim škole jahanja za djecu i odrasle organizira izlete u prirodi za vrtiće i škole te jahanje i druženje sa konjima. Svi konji su izrazito mirni i školovani te ih se može bez ikakvih problema jahati u što smo se i uvjerili.
 
Radosno iščekivanje izleta i jahanja konja raslo je u djeci zajedno s nama odgojiteljicama. U četvrtak 4.5. 2017. g. djeca su pristizala u vrtić opremljena i spremna za izlet. U startu smo naš dan posvetili Gospodinu s molitvom da nas čuva na našem proputovanju. Potom smo se zaputili prema autobusima gdje su nas već čekali vozači. U radosnom ozračju i pjesmi zaputili smo se na odredište. Prolazeći  gradom Sinjom djeca su ugledala crkvu Gospe Sinjske i spontano počeli pjevati pjesmu. "Samo je jedna Marija".
 
Stigavši na odredište naše uzbuđenje je sve više raslo. Djeca su od radosti pljeskala, vikala: "Teto, eno konja"!
 
Odloživši svoje rusake svi su se razbježali po livadi koja je uistinu predivna. Neka djeca su zaigrala na balote sa svojim odgojiteljicama, a potom je uslijedio svečani trenutak jahanja konja. Najprije su na red došli najmlađi, zatim srednja odgojna skupina, a potom starija odgojna skupina. Tome velikom oduševljenju nisu mogle odoljeti ni odgojiteljice. 
 
Već pomalo umorni i gladni pošli smo na zajedničko blagovanje. Pomolivši se dobrom Bogu za ljepotu prirode i lijepog vremena u veselom ozračju uslijedio je zasluženi ručak. Nakon ručka pristgla su i djeca iz Katoličke škole iz Šibenika. Družeći se s njima i njhovim učiteljicama virjeme je sve brže prolazilo i došlo je vrijeme rastanaka sa našim seoskim izletištem.
 
Već pomalo umorna djeca, zaspala su u autobusu i tako napunili baterije za popodnevno prepričavanje doživljaja svojim roditeljima. Vidjevši roditelje koji su nas čekali u našoj Podstrani zavladala je radost kao na samom početku.
 
Jasna Brnić-Levada