DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 5 Munchen majkeDječji zbor naše župe Hrvatski slavuji i ove je godine, u nedjelju 14. svibnja u Kapeli blaženog Alojzija Stepinca na obiteljskoj misi u 10.30 sati obilježio Majčin dan. Misno je slavlje predvodio župnik fra Boris Čarić koji je dopustio djeci da na ovaj poseban dan "propovijedaju". 
 
Kako se na ovoj svetoj misi okupi veliki broj djece i roditelja Hrvatski su slavuji na početku otpjevali zahvalnu pjesmu Hvala mama, hvala tata i tako pozdravili svoje očeve i majke. "Premda je Majčin dan  željeli smo ovom pjesmom pokazati da imamo tate koje poštuju i vole naše mame. Ipak, oprosti tata, mi želimo pozdraviti tebe mama, tebe koja bdiješ nad našom obitelji, a osobito nad nama, svakim svojim djetetom. Tvoje srce je nepresušni izvor ljubavi koji se daruje osobito nama djeci. Zato želimo danas iz naših dječjih srdaca molitvom i pjesmom zahvaliti Bogu što si nam darovana." 
 
Slijedile su recitacije zemaljskoj i nebeskoj majci Mariji isprepletene glazbenom čestitkom. Zvuci instrumenata tamburica, gitare i violine u rukama djece isprepletali su se s nježnim dječjim glasovima koji su pjevali i govorili o majčinoj dobroti, ljepoti, brižljivosti, odvažnosti, strpljivosti, njenom zlatnom zagrljaju, prekrasnom osmjehu … Majka je najljepša zvijezda na dječjem nebu, ona je ljepša od jutarnje zrake sunca, ljepša je od najljepše bajke, u njenim očima skrivena je ljepota mora, a u grlu kao da skriva zvuk slavuja… Majci pripada najljepša riječ- Hvala, ali i vrlo bitna riječ - Oprosti! Hvala, hvala, hvala za sve! Oprosti, oprosti, oprosti molim te!  Svoju "glazbenu propovijed" djeca su završila recitacijom i pjesmom Majci Božjoj, najljepšoj našoj nebeskoj Majci, Majci našega Spasitelja Isusa Krista: Marijo, Majko Božjega Sina svoj pogled svrni na naše mame i na nas same s nebeskih visina. Amen.
 
Na kraju misnog slavlja fra Boris je blagoslovio ruže koje je svako dijete u kapeli poklonilo svojoj majci. Ujedno se zahvalio djeci i s. Nikolini na lijepom programu, a prisutnim majkama i bakama čestitao Majčin dan. Svi mi odrasli, slušajući i gledajući djecu ovog lijepog svibanjskog dana,  s ljubavlju i zahvalnošću smo se sjetili svojih živih ili preminulih majki kao i naše nebeske Majke Marije čijoj skrbi i zaštiti smo ih preporučili.
 
s. Nikolina Bilić