DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2017 5 Munchen pricest"Danas je dan utonuo u svečanost. Duša je u sjaju zlatnih klasova. Na oltaru, u klasovu daru, hostija sveta. 
Pod bijelim velom Isus čeka. Srce se ogrnulo u let, širi latice, postaje cvijet …"
 
Za svaku župu je velika radost kada euharistijskom oltaru prvi puta pristupaju novi članovi. Tako je u subotu, 13. svibnja 2017., bilo u našoj župi kada je održano  slavlje Prve svete pričesti za 150 prvopričesnika. Djeca su se za ovaj sakrament dan prije pripremila prvom svetom ispovijedi u Kapeli blaženog Alojzija Stepinca. 
 
Slavlje Prve pričesti održano je u crkvi sv. Gabriela koja je bila dupkom ispunjena članovima obitelji te prijateljima i znancima naših prvopričesnika. U svečanoj procesiji kroz crkvu sudjelovali su ministranti,  prvopričesnici, đakon i svećenici naše župe. Svetu misu predvodio je fra Jozo Župić. 
 
Čitanja, psalam, a na osobit način Evanđelje, uveli su nas u ovo slavlje. Na temelju pročitane Božje riječi (Sir 39,13-16; 1 Kor 11,23-26; Lk 12,22-31) fra Jozo je potaknuo prvopričesnike da u svom životu, u obitelji, školi i svakodnevnom životu šire miris dobrote i radosti poput ruža, ljiljana i ostaloga cvijeća.  
 
U veselom i radosnom ozračju, prvopričesnici su kroz čitanja, prinos darova, molitvu i recitacije, koje je s njima pripremila i uvježbala njihova voditeljica s. Viktorija Vukančić, dočarali svima svoju sreću i koliko im znači dan u kojemu prvi puta primaju Isusa u svoje srce. „Cvijet - znak zajedništva“ bila je tema prve pričesti pa je i cjelokupna sveta misa bila u znaku cvijeta. Plakat koji je grafički osmislio fra Boris prikazivao je kalež i hostiju ovijenu laticama cvijeta. Svijeće koje su prvopričesnici kod obnove krsnih obećanja držali upaljene u rukama također su na sebi imale isti motiv. 
 
Svečano misno slavlje uljepšali su svojim pjevanjem, članovi dječjeg zbora Hrvatski slavuji i članovi župnog zbora uz instrumentalnu pratnju orkestra djece i mladih koje je za ovu prigodu pripremala s. Nikolina. 
 
Na kraju svete mise fra Boris se zahvalio Bogu i svima koji su doprinijeli ovoj svečanosti, posebno s. Viktoriji koja je djecu pripremala za sakramente, njihovim roditeljima, pjevačima i sviračima. Čestitao je prvopričesnicima i zaželio im da uvijek sačuvaju ljepotu i čistoću svojih srdaca, a sve okupljene sudionike slavlja pozvao da ih uključe u svoje molitve kako bi ustrajali na kršćanskom putu vjere, nade i ljubavi u Isusu Kristu.
 
s. Nikolina Bilić