DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 5 Podstrana SolinDjeca iz svih katoličkih dječjih vrtića Splitsko-makarske nadbiskupije su se tradicionalno sa svojim obiteljima i odgojiteljicama okupila na hodočašću u svetištu Gospe od Otoka u Solinu. 
 
Organizatori ovogodišnjeg susreta su dječji vrtić „Svete Male Terezije“ iz Splita s voditeljicom s. Matijom Jurković, karmelićankom Božanskog srca Isusova, i dječji vrtić „Brat Sunce“ s voditeljicom s. Ljiljom  Stipić,  šibenskom franjevkom od Bezgrešne.
 
Svetu misu je predslavio don Mislav Mikačić, župni kapelan, dok su djeca predvodila pjevanje u pratnji s. Ivane Marije Ćurković i molila molitve vjernika. U kratkoj, ali sadržajno bogatoj propovijedi don Mislav Mikačić je podsjetio roditelje na važnost njihove uloge istaknuvši da njihova djeca svakodnevno od njih puno toga traže, baš kao što i mi odrasli kao djeca Božja tražimo od svog nebeskog Oca, i oni svojoj djeci puno toga i daju ponekad zaboravljajući da je najpotrebnije i najvažnije dati istinske temelje za život – vjeru i molitvu.
 
Nakon svete mise svi okupljeni su imali priliku družiti se na suncem okupanoj livadi solinskog svetišta uz blago žuborenje rijeke Jadro te u zajedništvu, igri i radosti slaviti Gospodina.
 
Odgojiteljica Maja Kaštelančić-Perišić (DV Svete Male Terezije)
Foto: Maja Kaštelančić Perišić