DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 5 Vodice pricestU petu vazmenu nedjelju, 14. svibnja 2017. naša župna zajednica svečano je na euharistijskom slavlju u 8.30h proslavila dan prve sv. Pričesti i prvopričesničko slavlje.
 
Na prvopričesničkom slavlju šezdeset osam prvopričesnika po prvi puta je pristupilo stolu Gospodnjemu i po prvi puta se pričestilo i blagovalo euharistijski kruh. Uz prvopričesnike u slavlju su sudjelovali i njihovi roditelji, obitelji te mnogobrojni župljani. Prvopričesničkom slavlju prethodila je jednogodišnja priprema koja je sadržavala župnu katehezu, probe pjevanja, sudjelovanje na sv. misi i pobožnostima.
 
Neposredna duhovna priprava bila je u tjednu pred sv. Pričest, u njoj su se prvopričesnici na poseban način uz molitvu sv. Krunice, koju su predmolili i sudjelovanjem na sv. Misi pripravljali za proslavu svoje Prve pričesti. U ponedjeljak na sv. Misi zajedno sa svojim roditeljima uz upaljene svijeće obnovili su svoja krsna obećanja. U utorak su od župnika primili sv. Krunicu. U srijedu su pod misom primili prvopričesnički molitvenik i Pismo pape Franje upućeno prvopričesnicima. U petak prije podne su se ispovjedili, a u subotu su imali probu za prvopričesničko slavlje.
 
Katehetsku pripravu ovogodišnjih prvopričesnika vodio je Župnik. Pripremu samog slavlja, program i pjesme za prvopričesničko slavlje, te probe pjevanja, vodila je i pripremila č. s. Lidija Grgat.
 
Gospodin Josip Mateša i ove godine našim prvopričesnicima izradio je i darovao prigodan prvopričesnički simbol, vezan uz Godinu očeva, Kristov monogram IHS napravljen od 68 ogledala na kojima su bili medaljoni sv. Josipa s djetetom Isusom i imena prvopričesnika. U sljedeću nedjelju nakon pričesti prvopričesnici su dobili svoje prvopričesničke uspomene i prvopričesničke simbole. (http://www.zupa-vodice.hr/)
 
Foto: Firas Bach Khojah - župa Vodice